12:30 12.02.2021

Інверторний кондиціонер проти звичайного. Чи варто переплачувати?

3 хв читати

Роблячи прокладку трас під кондиціонери у Києві, майстри фірм кліматичного обладнання запитують замовника "Який кондиціонер плануєте встановлювати? Інверторний або звичайний?". Відповідальні монтажні компанії заздалегідь готують клієнта до встановлення охолоджувального обладнання, вказуючи на переваги першого і другого типу обладнання, обумовлюючи вартість найбільш ходових і якісних моделей відомих брендів. У цій статті фахівці компанії Орк Сервіс розкажуть, в яких ситуаціях краще ставити кондиціонер з інверторним керуванням, а де можна й обмежитися старт/стоп спліт-системою.

Для початку розберемо переваги кондиціонерів з форсованим двигуном:

  • Економія електроенергії;
  • Швидке охолодження/нагрів приміщення;
  • Низький рівень шуму;
  • Обігрів при зовнішній температурі повітря від -15 ° С до -30 ° С;
  • Додаткові функції в бізнес і преміум моделях.

Кондиционер Toshiba Seya 10J2KVG"

Порівняння функціоналу охолоджувача "з мізками" і без них

Розглянемо споживання електроенергії 9-ї моделі. Для зручності відзначається виробником маркуванням А з плюсом, причому А+ - звичайні спліт-системи. А++ і А+++ - інверторні. А+ - споживання до 1кВт/год, А++ - 0,7-0,8кВт/год, А +++ - до 0,5 кВт/год.

Така модель як Cooper&amp Hunter CH-S09FTXLA після охолодження приміщення до заданої температури, бере всього лише 200Вт/год.

Принцип роботи спліт-системи з форсованим двигуном - збільшене число обертів двигуна для швидкого досягнення заданої температури при охолодженні або обігріві, з подальшим зниженням оборотів для роботи на підтримку температури. Звичайні кондиціонери працюють на постійних оборотах компресора, що позначається на часі кінцевого охолодження приміщення. Так при спеці від + 30°С такі агрегати охолодять кімнату через 30 хв, тоді як моделі "з мізками" - всього за 5 хв.

Низький рівень шуму внутрішнього блоку має значення для нас у разі розташування кондиціонера у спальні. Погодьтеся, спокійно заснути торохтюча й вібруюча техніка нам не дасть. Рівень шуму преміальних інверторних моделей починається від 19дБ (А), своєю чергою у звичайних може досягати 30дБ (А).

Маючи у своєму арсеналі функцію оттайкі зовнішнього блоку, наявність зимового комплекту і запускаючись при низьких частотах двигуна, побутовий кондиціонер може ефективно обігрівати кімнату до -30°С в залежності від комплектації. Старт/стоп спліт-система обмежена роботою на обігрів до -7°С в кращому випадку.

Інтелектуальна оцінка приміщення - найпотужніша штука в розпорядженні преміальних охолоджувачів інверторного типу. Завдяки їй можна ефективно чистити повітря в кімнаті та направляти повітряний потік на, або від людини для досягнення максимального комфорту. У звичайних моделях присутня базова фільтрація, повітряний потік виходить безпосередньо прямо з внутрішнього блоку.

Отже, за рекомендаціями фахівців компанії Орк Сервіс, інверторні кондиціонери доцільно встановлювати у випадках:

  • Наявність довжиною фреонової магістралі між внутрішнім і зовнішнім блоками;
  • Розташування в спальні;
  • Бажання економити грошові кошти при багаторічному використанні;
  • Досягнення максимального комфорту.

Звичайні агрегати підійдуть коли:

  • Квартира робиться під здачу;
  • Очікується рідкісне користування обладнанням;
  • Небажання замовника вкладатися в довгострокову перспективу.
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА