14:56 18.06.2020

На Вінниччині з початку року виявили понад 80 крадіжок газу

2 хв читати
На Вінниччині з початку року виявили понад 80 крадіжок газу

Фахівцями АТ «Вінницягаз» в поточному році виявлено 82 випадки несанкціонованого відбору природного газу побутовими споживачами області. Сума збитків склала 1 млн. 350 тис. грн. Тепер вони мають бути відшкодовані недобросовісними споживачами.

За п’ять місяців 2020 р. в результаті проведених перевірок АТ «Вінницягаз» виявлено 82 випадки порушення правил обліку природного газу. Серед них 5 незаконних врізок в систему газопостачання, 47 випадків безоблікового споживання газу з втручанням в роботу лічильника та 30 втручань в роботу лічильника з використанням магніту. Порушення допущені побутовими споживачами.

Фахівці компанії відслідковують сторонні втручання в роботу газорозподільних мереж за допомогою спеціального сучасного обладнання. Це дозволяє швидше та ефективніше знаходити місця втрат, а також підтверджувати факти втручань.

Сума заподіяних збитків уже сягнула 1 млн. 350 тис. грн. Вона нарахована до сплати порушникам.

«У випадку виявлення крадіжки газу споживач-порушник має сплатити за невраховані обсяги в розмірі граничних норм споживання, що в рази перевищує вартість санкціонованого відбору. Крім того, залежно від характеру порушення, зловмиснику доведеться сплатити за припинення та відновлення газопостачання, оплатити вартість пошкодження лічильника чи газопроводу» - пояснює технічний директор АТ «Вінницягаз» Володимир Білаш.

Нараховані збитки відшкодовуються недобросовісними споживачами. Так, на середину червня 2020 р. порушниками сплачено 360 тис. грн. відшкодування. По одному випадку незаконної врізки з сумою нарахованих збитків в розмірі 332 тис. грн. відкрите кримінальне провадження, триває досудове слідство.

Крім того, незаконні врізки несуть небезпеку як для порушника, так і для його оточення, адже супроводжуються витоками газу. Це загроза вибухів, пожеж, удушшя, не рідкість і фатальні наслідки.

«Вінницягаз» продовжує роботу з виявлення крадіжок газу, закликає споживачів бути свідомими, дотримуватися встановлених правил споживання газу та не допускати порушень.

Довідка. Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА