12:48 22.11.2018

У Києві презентували посібник зі створення центру адмінпослуг для органів місцевого самоврядування

2 хв читати

Київ. 22 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Києві презентували посібник для органів місцевого самоврядування "Як створити ЦНАП з нуля в об'єднаній територіальній громаді - досвід інституційного створення ЦНАП Програми "U-LEAD з Європою" (ЦНАП - Центр надання адміністративних послуг).

"За минулий рік місцеве самоврядування отримало додатково дохід 2,9 млрд грн за надання адмінпослуг", - повідомив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Віце-прем'єр зазначив, що за збільшення кількості послуг, що надаються, дуже важливою залишається їхня якість.

За словами Г.Зубка, в Україні працюють понад 700 центрів адмінпослуг (123 в об'єднаних громадах), але значна їхня частина вимагає інституційної допомоги, оскільки була створена до початку децентралізації, і наразі не всі з них належним чином виконують свої ключові функції.

"Якщо держава ефективно надаватиме адміністративні послуги населенню, то населення більше довірятиме такій державі. Але йдеться не лише про довіру громадян, ми говоримо і про імідж всієї країни", - зазначив координатор сектора з децентралізації Представництва ЄС в Україні Фредерік Коен.

У свою чергу програмний директор "U-LEAD з Європою" від Sida Камеран Худур додав, що за результатами реалізації програми передбачено створення до 600 центрів адмінпослуг, а також розробку і запуск систем, які допомагатимуть реалізовувати електронне урядування в Україні.

Через це, за допомогою міжнародних партнерів, було розроблено посібник "Як створити ЦНАП з нуля в об'єднаній територіальній громаді - досвід інституційного створення ЦНАП Програми "U-LEAD з Європою".

Керівник напряму щодо поліпшення якості надання адмінпослуг "U-LEAD з Європою" Сусанна Делланс повідомила, що цей посібник - один із семи, які спрямовані на спрощення створення та поліпшення роботи центрів адмінпослуг в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Східної Азії та Близького Сходу

65% українців вважають нашу перемогу дуже ймовірною - результати соцдослідження

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА