14:28 12.06.2018

Білорусь доправила до України 4 вантажівки продуктів, меблів і холодильників як гумдопомогу

2 хв читати

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Білорусь направила до України гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, предметів меблів, зокрема дитячих, і холодильників, повідомив перший заступник міністра з надзвичайних ситуацій Білорусі Олександр Худолєєв.

"Відповідно до домовленостей, які були досягнуті за результатами зустрічей глави держав України і Білорусі, урядом Білорусі ухвалено рішення про відправку чергового гуманітарного конвою", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

За словами О.Худолєєва, чотири вантажних автомобіля вже перетнули українсько-білоруський кордон.

Він також розповів, що гумдопомога включає в себе продукти харчування: рапсове масло, консерви, цукор, дріжджі, макарони, борошно, гречану крупу, а також меблі і холодильники. Загальна вага гуманітарної допомоги становить 80 тонн.

За словами чиновника, продукти харчування вивантажать у Києві на складах місії Міжнародного Комітету Червоного хреста, де будуть сформовані продуктові набори для передачі нужденним.

Далі автомобілі з гумдопомогою вирушать до Краматорська і Слов'янська.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука наголосив на важливості того, що допомога включає в себе меблі для дитячих навчальних закладів. За його словами, в поточному році в Донецькій області відновлять свою роботу близько 30 шкіл після капітального ремонту або усунення пошкоджень внаслідок обстрілів.

Крім того, Г. Тука запевнив: "Ми, як міністерство, зробимо все можливе, щоб логістика відбулася на найвищому рівні, щоб не було жодних перешкод. Є всі домовленості з Міністерством внутрішніх справ щодо супроводу, адже на території Донецької та Луганської області розташована велика кількість блокпостів".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА