19:39 03.10.2013

Понад 2 тис. дітей-сиріт отримають постільні комплекти у рамках благодійної акції "Солодкий сон у кожен дитячий будинок"

2 хв читати

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Понад 2 тис. вихованців дитячих садів отримають постільну білизну, подушки, ковдри у рамках акції "Солодкий сон у кожен дитячий будинок", організованою Благодійним фондом Костянтина Кондакова.

"Ми говорили з керівниками дитячих будинків. 20% сказали, що нам це не треба, у нас усе є. Інші 80% сказали, що є велика потреба, і вони будуть вдячні, якщо їх забезпечать постільною білизною", - розповіла президент Благодійного фонду Костянтина Кондакова Наталія Колесник на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За її словами, акція вже стартувала, і до кінця поточного тижня планується доставити постільну білизну в інтернати Київської області, що потребують її.

Як розповіла керівник проекту Святослава Максимчук, із 176 дитбудинків, яким благодійний фонд запропонував таку допомогу, 136 сказали, що потребують її.

"Нині у нас 85 заявок на отримання допомоги за позиціями: постільна білизна, подушки, ковдри, рушники, матраци з 24 областей та Криму. Таким чином за шість місяців нові постільні комплекти отримають понад 2 тис. дітей-сиріт", - повідомила вона.

У свою чергу уповноважений президента з прав дітей Юрій Павленко на прес-конференції заявив, що найменш фінансово забезпеченими є будинки-інтернати для дітей-інвалідів системи Міністерства соціальної політики.

"Вони фінансуються найменше порівняно з іншими інтернатами. Але це заклади, в яких виховуються діти другого, третього, четвертого рівнів захворюваності, це дуже важкі діти. Хоч скільки постільної білизни і подушок до цих закладів дай - їх усе одно буде мало. Там ще величезна потреба в памперсах і багатьох інших таких речах, які необхідні дітям для їх нормального забезпечення", - пояснив уповноважений.

Він закликав представників фонду під час надання допомоги приділити особливу увагу інтернатам для дітей з інвалідністю. Таких закладів, за словами Ю.Павленка, в Україні 55, в них виховується близько 6 тис. дітей.

"Це діти, які насамперед потребують благодійної допомоги, додаткової постільної білизни і подушок", - наголосив він.

Уповноважений також відзначив необхідність забезпечити інвентарем дитячих відділень районних лікарень.

"Дві треті дитячих відділень районних лікарень мають дуже низький рівень забезпечення необхідним інвентарем - ліжка, матраци, подушки, постільну білизну, рушники. Усе вже давно треба викинути. Вони потребують нових цих речей", - заявив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА