18:51 25.06.2022

До Сєвєродонецька не можна передати гуманітарну допомогу і виїхати з нього неможливо, але в місті залишено запас ліків

2 хв читати
До Сєвєродонецька не можна передати гуманітарну допомогу і виїхати з нього неможливо, але в місті залишено запас ліків

Російські війська станом на вечір 25 червня повністю окупували м.Сєвєродонецьк Луганської області, а українські військові відійшли на більш підготовлені оборонні позиції, повідомив керівник міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

"Місто повністю вже під окупацією РФ, намагаються там наводити свої порядки, призначили там свого коменданта, який збирає свій актив... З іншого боку, місто настільки знищене, що, чесно кажучи, людям важко впоратися з цією ситуацією. Будемо сподіватися, що якнайшвидше місто повернеться під контроль України", - сказав Стрюк в ефірі телемарафону в суботу.

За його словами, місцевим жителям, які понад три місяці ховалися в укриттях заводу "Азот", необхідна психологічна та медична допомога, проте росіяни, скориставшись їхнім станом, одразу почали знімати пропагандистські сюжети. "Частково вони (жителі міста – ІФ) вже залишають територію "Азоту", виходять. З ними знімають пропагандистські ролики. Але, ви знаєте, люди пережили майже 3 місяці життя у укриттях, у підвалах. Досить складно емоційно, психологічно. Зараз вони потребують допомоги –  медичної, психологічної. Дай Боже їм здоров'я, щоб вони всі спокійно і без втрат залишили укриття і дісталися будь-якого житла", - сказав мер.

При цьому Стрюк зазначив, що наразі виїхати з міста у бік підконтрольної уряду території неможливо. "Наразі такої можливості немає. Люди можуть залишити місто лише у бік окупованої території. Якщо буде можливість потрапити на підконтрольну територію України… безумовно, ми цьому сприятимемо, але поки що такої можливості немає", - наголосив він.

За словами мера, також неможливо передати мешканцям, які зараз залишилися в місті, будь-яку допомогу, але в місті перед відходом українських військ було залишено достатній запас медикаментів. "Щодо ліків, у лікарні було зроблено у Сєвєродонецьку відповідний запас ліків – там мінімальний запас є. На якісь екстрені випадки – поранення, надання першої невідкладної допомоги – це буде в змозі лікарня робити", - сказав Стрюк.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА