07:04 30.06.2017

Трамп оголосив про запуск "золотої ери" в енергетичній галузі США

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп оголосив про запуск енергетичної програми, яку він назвав стартом "золотої ери", в результаті якої американські енергоносії підкорять весь світ

Виступаючи на зустрічі, організованій Міністерством енергетики США, глава Білого дому заявив про початок реалізації нової енергетичної політики США, повідомляє агентство Reuters. "Ми будемо експортувати американські енергоносії по всьому світу", - пообіцяв Трамп.

За словами президента, йдеться про початок "золотої ери" американського домінування. Серед прикладів нового підходу Трамп назвав плани збільшити поставки американського скрапленого газу на азіатські ринки, а також продаж вугілля на Україну.

Глава Білого дому також заявив, що його адміністрація розглядає ідею поновлення програми розвитку атомної енергетики, яка повинна скласти конкуренцію природному газу і поновлюваних джерел енергії.

Ще один пункт програми - розробка нових родовищ нафти і газу на американському шельфі. Роботи були заморожені при адміністрації Барака Обами.

Указ про розширення видобутку на шельфі Трамп підписав ще в кінці квітня. Він пояснив це в тому числі створенням тисяч нових робочих місць для громадян США.

Як раніше повідомляли опитані РБК аналітики, програма видобутку на шельфі носить довгостроковий характер і не повинна мати істотного впливу на нафтові ціни найближчим часом. Пояснюється це тим, що для початку потрібно провести додаткову розвідку. Крім цього, продовжує зростати видобуток в Мексиканській затоці, де американські компанії орендували родовища.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із президентом Кенії створення хабів для українського зерна в портах Африки

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА