17:54 04.07.2018

"Турбоатом" і Toshiba підписали меморандум про модернізацію турбінного устаткування для АЕС

2 хв читати
"Турбоатом" і Toshiba підписали меморандум про модернізацію турбінного устаткування для АЕС

 АТ "Турбоатом" (Харків) і японська Toshiba Energy Systems&Solutions Corporation підписали меморандум про взаєморозуміння в сфері атомної енергетики, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом", в офісі якої в середу підписано документ.

За її даними, компанії домовилися про початок взаємовигідного співробітництва із впровадження проектів із модернізації турбінного устаткування машинних залів АЕС.

"Співпраця "Турбоатому" і Toshiba базуватиметься на високому потенціалі та багаторічному досвіді обох компаній у розробці та реалізації нових інженерно-технічних рішень в ядерно-енергетичній галузі", - зазначено в прес-релізі.

За словами гендиректора "Турбоатому" Віктора Суботіна, компанія разом із Toshiba найближчим часом визначать першочергові проекти та вже у вересні на X Міжнародному економічному форумі в Харкові мають намір узгодити план спільних дій.

"Наша компанія реалізує масштабні програми з підвищення безпеки, надійності та ефективності енергоблоків українських АЕС. Упевнений, що співпраця наших партнерів-компаній "Турбоатом" і Toshiba сприятиме розвитку енергетичного машинобудування в Україні, а потім підвищить ефективність модернізації обладнання вітчизняних АЕС", - зазначив президент НАЕК Юрій Недашковський.

"Підписаний меморандум - це крок, що надає можливість внести вклад у підвищення потужності енергетичного обладнання, як для українських АЕС, так і для атомно-енергетичних об'єктів у третіх країнах. Я дуже радий, що Toshiba сприятиме наданню більш повних рішень в ядерно-енергетичній галузі разом із "Турбоатомом", оскільки наші компанії є лідерами у виробництві обладнання для АЕС", - додав віце-президент Toshiba Горо Янас.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року меморандум про взаєморозуміння в ядерно-енергетичній галузі з метою розвитку співробітництва з питань модернізації турбогенераторного обладнання атомних електростанцій України було підписано між Енергоатомом і Toshiba ESSC.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА