11:00 23.06.2022

Прогресивна медицина у сучасному світі | огляд від Лікарно

3 хв читати

Колись давно лікарям, щоб визначити діагноз, доводилося провести лише досить примітивний огляд хворого та призначити сумнівного терапію. Жодної масової вакцинації населення не проводилося і люди досить рано вмирали. І лише в середині 20-го століття медицина почала активно розвиватися, почало з'являтися високоточне та технологічне медичне обладнання – кажуть у компанії Лікарно.

В наш час для світової медицини практично немає нічого неможливого: вже винаходять те, про що люди раніше навіть мріяти не могли. Чи варто задуматися: над чим працюють діячі науки, щоб звільнити світ від злощасних недуг?

Персоналізація медицини

У багатьох країнах значну кількість коштів витрачається на абсолютно не потрібне лікування, оскільки часто пацієнти отримують невідповідні ліки. Їм виписують те, що, на думку лікарів, підійде будь-якій людині, яка страждає подібною хворобою. Це відбувається тому, що в нашому світі погано розвинена персоналізована медицина, хоча часто у людей перебіг одного захворювання проходить по-різному. Нам просто потрібна персоналізована медицина, оскільки завдяки ній можна підібрати індивідуальні процедури та медикаментозні засоби для кожного, що суттєво збільшить ефективність лікування.

Але для створення персоналізованої медицини необхідно зібрати незліченну кількість інформації про справжню дію ліків на пацієнтів. На щастя, деякі глобальні фармацевтичні організації почали це робити. Їхні дослідження містять у своїй основі генетичний метод і спираються на різноманітні особливості окремого пацієнта.

Контроль стану організму за допомогою годинника

Для нас стало звичним, що діагностування різноманітних хвороб проводиться лише у спеціалізованих центрах за допомогою професійного медичного обладнання. Але, відносно недавно з'явилися різні пристрої, такі як: смарт-годинник, електрокардіографи, розумні слухові апарати та багато інших, тепер, за їх допомогою можна на постійній основі контролювати своє здоров'я.

Один з таких пристроїв - розумний годинник, у якого безліч різноманітних функцій, що дозволяють збирати відомості про стан кровоносної системи. Ці дані надходять до медичного закладу, за яким закріплений пацієнт, де контролюються та перевіряються лікарями. Слід зазначити, що розвиток отримали і медичні меблі, які схожі зараз на хороми, адже ліжка, каталки чи кушетки – це сьогодні вже виключно про комфорт.

Принтер для 3D-біодруку органів

У нашому сучасному світі технології шалено швидко розвиваються, і, зовсім недавно, у медичній галузі було винайдено 3D-біодрук органів. Основна особливість і перевага такого друку порівняно з пересадкою донорських органів полягає в тому, що при створенні 3D-моделі органу використовується ДНК реципієнта, через що він бездоганно підходить, а донорський орган організм пацієнта може не прийняти. 3D-біопритинг ще хороший тим, що хворий може придбати необхідний орган у разі чого невідкладно.

На жаль, на даний момент 3D-друк органів не є повсюдним явищем, тому що такі принтери коштують чималих грошей, і небагато лікарень можуть їх придбати.

Керовані таблетки

Проте досягнення науки в галузі медицини на цьому не закінчуються. Ще одним передовим винаходом стала так звана "цифрова таблетка". Її дія полягає в сенсорних датчиках, які дозволяють проводити моніторинг самопочуття пацієнта, і навіть здійснювати певне дозування лікарського засобу.

Активація цифрової таблетки відбувається під ферментативним впливом шлункового соку в організмі пацієнта, і після активації починає надсилати дані до спеціалізованого додатка на мобільний пристрій. Ця таблетка призначена для терапії психічних розладів, таких як: шизофренія, депресія та біполярний розлад.

Організація Proteus Digital Health у 2019 році створила спеціальний сенсор, що проковтується, завдяки якому онкологи можуть контролювати дієвість лікування, а також зробити план лікування хворого оптимальним. Це стало великим проривом у вивченні онкологічних захворювань.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА