08:59 23.12.2021

VRGP розчарований рішенням Верховного Суду у справі Укрзалізниці. Тепер має бути вирішене питання про реституцію

3 хв читати

НЬЮ-ЙОРК, 23 грудня 2021 р.: На засіданні 21 грудня Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги нью-йоркського фонду VR Global Partners, L.P. (VRGP) та залишив в силі рішення Північного апеляційного господарського суду про визнання недійсним договору відступлення, за яким VRGP у лютому 2019 року придбав у Промінвестбанку борги державної Укрзалізниці.

Верховний Суд оголосив текст рішення в усній формі. Під час усних засідань колегія Верховного Суду не поставила жодних запитань юридичним радникам касатора по суті позиції. Оголошуючи рішення, суд не пояснив свою мотивацію. Як наслідок, на даний момент VRGP не розуміє юридичних обґрунтувань несприятливого рішення.

Раніше VRGP вказував на суттєві порушення судового процесу на апеляційній стадії, а також на прямі попередження керівництву VRGP з боку високопоставленої посадової особи української влади про те, що дії судової влади зазнають адміністративного впливу.

VRGP вивчить рішення Верховного Суду, коли буде опублікований повний текст, та ретельно розгляне свої подальші кроки.

За результатами прийнятого рішення первісна угода щодо продажу прав вимоги до Укрзалізниці має бути скасована, а VRGP має отримати в порядку реституції повернення сплачених за угодою коштів. Виконання такого рішення вимагатиме додаткових переговорів між усіма сторонами конфлікту. VRGP активно відстоюватиме свої права, як у питанні шляхів перегляду рішення Верховного Суду, так і у забезпеченні отримання належної компенсації.

"Ми розчаровані рішенням Верховного Суду. Ми були свідками потужного політичного втручання в цю справу, але сподівалися, що український Верховний Суд буде несприйнятливим до адміністративного тиску. Це сумна історія про те, як українська влада активно протистояла одному з провідних західних інвесторів та прихильників України з незрозумілих для нас причин. Незалежно від результату, цей конфлікт не пішов на користь жодній зі сторін. Також цей конфлікт не було вирішено повністю. На всіх його етапах ми виступали за пошук компромісу шляхом переговорів. В інтересах стримування шкоди інвестиційному середовищу України, настав час, щоб це сталося", - прокоментував Річард Дейтц, президент VR Capital Group Ltd.

VR Global Partners, L.P. (VRGP) - це інвестиційний фонд, яким керує VR Advisory Services Ltd (VRASL). VRASL зареєстрований в Американській комісії з цінних паперів та бірж як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з питань інвестицій VRGP та деяких інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. VRGP був створений у травні 1999 року і протягом свого існування став лауреатом понад 15 галузевих нагород у Нью-Йорку та Лондоні, включаючи премію EuroHedge 2020 року за довгострокові результати (20 років) серед глобальних макрофондів, що спеціалізуються на інвестиціях з фіксованим доходом та відносною вартістю.

VR Capital - це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 млрд доларів США в активах інвесторів, що управляються за допомогою об'єднаних фондів. VR Capital - один з найбільших західних інвесторів в Україну, портфель авуарів якого перевищує 1 млрд доларів. Маючи понад 22-річний досвід роботи, VR Capital фокусується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, та у розвинені ринки. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні, і понад 98 % активів, що перебувають під її управлінням, пов'язані з інвесторами в США та Західній Європі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА