17:45 17.11.2023

Український венчурний фонд Roosh Ventures інвестував у німецький стартап GlassFlow - Сергій Токарєв

3 хв читати

Український венчурний фонд Roosh Ventures інвестував у німецький стартап GlassFlow, який розробляє платформу для керування даними. У pre-seed-раунді компанія підняла 1,1$ млн, серед інших інвесторів — High-Tech Gründerfonds, Robin Capital, TinyVC, ангел-інвестори  Томас Домке, CEO GitHub, та Хейккі Ноусіайнен, співзасновник open source data platform Aiven.

Про нову інвестицію українського фонду написав на своїй сторінці у Facebook Сергій Токарєв, IT-бізнесмен, інвестор та співзасновник технологічної компанії ROOSH, до екосистеми якої входить Roosh Ventures.

“Сама ідея стартапу складна, але перспективна, бо наразі ринок аналітики потокових даних складає понад $15 млрд, а до 2026 року цей показник сягне понад $50 млрд. Передбачаємо, що GlassFlow вже скоро зможе стати ключовим гравцем цього ринку”, — поділився Сергій Токарєв.

GlassFlow заснували у 2023 році в Берліні Арменд Авдіяй та Ашіш Багрі, які мають понад 10 років досвіду роботи у сфері обробки даних в режимі реального часу. Стартап розробляє рішення, що дозволяють Python-інженерам легко створювати та змінювати пайплайни — послідовність етапів обробки даних. Команда GlassFlow постійно комунікує з айтівцями та враховує їхній фідбек щодо покращення платформи.

Як зазначають у Roosh Ventures, потокове передавання даних — великий ринок, що сьогодні активно розвивається. Big Data, Інтернет речей та AI генерують безперервні потоки даних, однак наразі компаніям бракує досвіду з розвитку інфраструктури, аби це використовувати. Побудова та управління пайплайнами вимагає  багато зусиль з інженерії та аналізу даних — а отже заважає швидше адаптовувати програми під потреби інженерів. Наразі розробники використовують складні системи, підтримка яких вимагає багато часу. Саме цю проблему і вирішує GlassFlow, об’єднуючи складні інструменти в одну просту платформу.

“Наше бачення — це світ, в якому інженери з обробки даних, незалежно від їхнього досвіду та освіти, можуть легко використовувати можливості потокової передачі даних для стимулювання інновацій та зростання. Спрощуючи інфраструктуру даних та сприяючи розвитку екосистеми, заснованої на реальних даних, GlassFlow планує стати каталізатором цієї трансформації”, — наголосив Арменд Авдіяй, CEO GlassFlow.

Український венчурний фонд Roosh Ventures інвестує у стартапи на стадіях від Pre-seed до Series А у різних індустріях. За три роки роботи фонд найбільш активно інвестував у сферах AI, fintech, геймінг та health tech. Roosh Ventures співінвестує у перспективні технологічні компанії разом з великими всесвітньовідомими фондами та орієнтується на ринки ЄС та США. Фонд вже проінвестував у такі відомі стартапи як Deel, TheGuarantors, Oura, Pipe, Alma, Playco, Dapper Labs, Alter та понад 35 інших компаній.

У вересні 2023 року Roosh Ventures інвестував у Rollstack — стартап, що розробив інноваційне рішення, яке автоматично створює та оновлює презентації, фінансові звіти, бізнес-огляди та інші документи. Фонд є частиною технологічної екосистеми Roosh, завдяки чому портфельні компанії фонду можуть отримати підтримку в інтеграції та впровадженні AI/ML-технологій, пошуку талантів та розвитку бізнесу.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінекономіки оцінило перший проєкт зі значними інвестиціями в рамках платформи "Зроблено в Україні" - Свириденко

Інвесткомпанія umgi у 2022-2023 рр. вклала в розвиток бізнесів групи СКМ майже $22 млн, відкрила завод у Туреччині

Співзасновники Uklon інвестували $200 тис. в українського розробника дронів Buntar Aerospace

"Контінентал Фармерз Груп" у 2023 році інвестував у розширення виробництва в Україні EUR60 млн

Франція, Туреччина і Японія планують спільні проєкти з Одеською областю

ЄБРР може надати EUR70 млн кредит "Новій пошті"

ДТЕК у 2024 р. інвестує майже 4 млрд грн у ремонти та відновлення ТЕС після обстрілів

Президентка Єврокомісії: Сьогодні ми укладено угоду з партнерськими банками про EUR1,5 млрд інвестицій Україні

Шмигаль: Україна потребує від $10 до 30 млрд щорічних інвестицій у наступні 10 років

"Біосфера" планує інвестувати EUR1 млн у придбання газотурбінної установки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА