16:28 13.11.2023

EFI Group інвестує $25 млн у будівництво в Черкаській області другого заводу Feednova

2 хв читати
EFI Group інвестує $25 млн у будівництво в Черкаській області другого заводу Feednova

Інвестиційний холдинг EFI Group ("Ефективні інвестиції") бізнесмена Ігоря Ліскі в 2024 році планує розпочати в Черкаській області будівництво нового заводу у сфері агропереробки, повідомила пресслужба компанії в понеділок.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали голова наглядової ради EFI Group Ігор Ліскі та начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець під час Черкаського міжнародного економічного форуму 10 листопада.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі, це буде другий завод компанії Feednova із переробки побічних продуктів тваринництва на високопротеїнові кормові добавки і тваринні жири (перший працює у Львівській області - ІФ-У).

"Ми підписали меморандум про співпрацю з Черкаською ОДА. Уже наступного року ми перейдемо до планування, проєктування та реалізації будівництва величезного виробничого комплексу. І так, 25 млн доларів інвестицій у регіон - це робочі місця, податки, а й історія про українську якість для всього світу", - написав Ліскі на фейсбук-сторінці у понеділок.

Згідно з пресрелізом EFI Group із посиланням на Ліскі, під час вибору локації для подальшого виробництва компанія керується комплексом чинників, зокрема, наявністю логістичних переваг, ринком сировини та людським потенціалом.

"Проте не менш важливими є відносини з обласною владою та громадою, де плануємо розвиватися. У Черкаській області ми знайшли всі необхідні для цього умови. І це стало визначальним фактором при виборі місця будівництва заводу", - цитує Ліскі пресслужба компанії.

Наразі в області вже функціонує компанія з переробки меду Beehive, що входить до EFI Group.

Як повідомлялося, у Черкаській області EFI Group, окрім нового проєкту у сфері агропереробки, планує реалізувати ще один проєкт у сфері інфраструктури.

Як уточнили агентству в пресслужбі, цей проєкт наразі у розробці, інформація про нього може з'явитися не раніше січня наступного року.

За інформацією на сайті Черкаської ОДА, наміри області орієнтуватися на глибинну переробку і технологізацію виробництва було закріплено меморандумом про партнерство щодо розроблення та реалізації проєкту "Черкаська індустріальна економіка", який, окрім Ліскі, підписали засновник холдингу UFuture Василь Хмельницький та інші "потужні гравці ринку".

EFI Group заснована 2007 року, займається реалізацією бізнеспроєктів в Україні. Сфери інвестування - healthcare та medtech, паперова, харчова та деревообробна промисловості, постачання сільгосппродукції.

Серед бізнесів компанії - підприємство з виробництва тваринних жирів і кормових добавок для тварин Feednova, медмережа "Медична зірка", Житомирський картонний комбінат, виробник картонного пакування "Сем Екопак", лісопереробник "Форест технолоджі", постачальник сільгосппродукції "Ефі Агро", медичний онлайн-хаб Doc.ua.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА