07:18 21.09.2017

Бойовики за добу 19 разів обстріляли позиції сил АТО, один військовослужбовець поранений

2 хв читати

За минулу добу бойовики 19 разів порушили перемир'я. Майже на кожен другий обстріл сили АТО відповідали вогнем на ураження противника. В результаті бойових дій один український захисник отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"В кінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо загострилася. Якщо вдень противник майже дотримувався режиму тиші, то після 18.00 активність ворога істотно зросла", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці прес-центру в Фейсбук в четвер вранці.

На донецькому напрямку в середу ввечері, в районі Авдіївської промзони, бойовики кілька годин обстрілювали українські опорні пункти з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. ЗСУ жорстко відповідали на обстріли НВФ. В результаті одного з цих протистоянь, близько 18.00, отримав кульове поранення один український військовий. Крім того, в середу тричі під кулеметний вогонь потрапили українські укріплення поблизу Пєсков і двічі - біля Майорського, Зайцевого, Невельського.

"За минулу добу окупанти вкотре продемонстрували і своє ставлення до цивільного населення. Знаючи, що КПВВ Майорське завершує роботу по пропуску громадян о 18.30, бойовики в черговий раз вчинили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску", заявили в прес-центрі штабу АТО.

Люди, які намагалися в'їхати на підконтрольну України територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по українських позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку і жінки з дітьми, виявилися на лінії вогню і були змушені бігти і шукати притулку на позиціях українських військових.

Про цю провокації негайно були поінформовані СЦКК і спостережна місія ООН. "Не дивлячись на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ Майорського, вже через п'ять хвилин з боку противника знову почався обстріл. Українські військові евакуювали цивільних осіб в більш безпечне місце і протягом ночі забезпечили їх охорону", повідомили військові.

На приморському напрямку бойовики випустили 14 мін калібру 82-мм біля Павлополя і Широкиного. Крупнокаліберний кулемет НВФ працював в околицях Водяного.

На луганському напрямку в середу зберігалася тиша.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА