14:28 07.06.2017

"Наш край" вимагає провести медреформу без порушення Конституції

2 хв читати
"Наш край" вимагає провести медреформу без порушення Конституції

Партія "Наш край" вимагає зупинити ліквідацію безкоштовної медицини в Україні та негайно відкликати законопроекти медичної реформи, що порушують Конституцію держави, заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Головною метою законопроекту уряду є скасування вимог ст.49 Конституції України щодо безкоштовності медичної допомоги, що автоматично перетворює соціальну медичну на бізнес-реформу. Після впровадження реформи від Уляни Супрун (в.о. міністра охорони здоров'я - ІФ), роль держави зведеться до часткового покриття витрат на лікування пацієнта в лікарнях будь-якого типу власності. Решта сплачуватиме пацієнт зі своєї кишені ", - цитує С.Шахова прес-служба партії в середу.

Він упевнений, що внесення законопроектів про реформу медицини до порядку денного парламенту свідчить про готовність влади порушити Конституцію і запровадити платну медицину. "Влада готова ліквідувати державну систему медичної допомоги та запровадити платну медицину", - переконаний нардеп.

"Наш Край" вимагає від уряду відкликати законопроекти медичної реформи і разом з експертами та громадськістю доопрацювати їх.

У партії поінформували, що Верховна Рада внесла до порядку денного законопроект "Про фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Відповідно до законопроекту, держава гарантує повну або часткову оплату згідно з тарифом покриття за рахунок коштів державного бюджету України наданих пацієнтам необхідних медичних послуг і лікарських засобів, передбачених державним гарантованим пакетом. Також цей закон передбачає можливість встановлювати додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА