19:21 29.05.2017

Штаб АТО: Понад півтора десятки обстрілів скоїли бойовики з початку доби

2 хв читати
Штаб АТО: Понад півтора десятки обстрілів скоїли бойовики з початку доби

З початку доби бандформування в районі проведення антитерористичної операції на сході України 16 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України, зокрема, двічі використовували заборонене мінськими угодами важке артилерійське озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"З початку доби серед військовослужбовців ЗС України втрат не було", - йдеться в оприлюдненій на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Фейсбук зведенні станом на 18.00 понеділка.

На приморському напрямку починаючи з 2.30 ночі незаконні збройні формування протягом 30 хвилин обстрілювали оборонні укріплення українських воїнів під Красногорівкою з важких артилерійських систем калібру 122 і 152 мм. "Понад півтора десятки смертоносних боєприпасів розірвалися поблизу наших позицій. На щастя, ніхто з українських воїнів не постраждав", - відзначили в прес-центрі.

На тому ж напрямку бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Гнутове, Водяного і Мар'їнки. Українські опорні пункти у Широкино противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногоровки і Мар'їнки днем ​​вели вогонь ворожі снайпери і кулеметники.

На донецькому напрямку, йдеться у зведенні, ситуація дещо стабілізувалася, але ворожі обстріли позицій ВСУ не припинилися. Зокрема, на світанку бандформування здійснили обстріл українських укріплень в передмісті Авдіївки з мінометів різних калібрів (в тому числі і заборонених), гранатометів і стрілецької зброї. Ще раніше під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили позиції українських військових в районі н.п. Кам'янка. А опівдні бойовики вдарили з 82-мм мінометів і легкого озброєння по одному з опорних пунктів, розташованих недалеко від Троїцького

На луганському напрямку з початку доби бойовики найчастіше застосовували зброю проти українських військових у Кримського, де використовували гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети. Також з піхотного озброєння противник вів вогонь у Малинового і Дінця. Бійців сил АТО, які несуть службу у селища Новотошківське, вистежував ворожий снайпер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА