11:17 26.06.2024

Украинская команда GRECO вошла в топ-5 корпоративного чемпионата мира по шахматам

4 мин читать

(подаётся на языке оригинала)

У Нью-Йорку фінішував унікальний турнір – чемпіонат світу з шахів серед бізнес-брендів. Команди найбільших, найбагатших і найкреативніших компаній планети змагалися за титул найсильнішої у "грі мудрих". Єдиний представник України – команда GRECO пробилася до топ-5 і стала "найрозумнішою" серед юридичних компаній світу.

GRECO

Чемпіонат світу з шахів серед корпорацій – турнір новий (відбувся лише вдруге), але дуже престижний. Цьогоріч у ньому змагалися такі провідні світоBB Bank, Bosch, IMPACT Capital, DiGi, TSC…

Від України виступала команда GRECO, яка представляє однойменну юридичну компанію. Це вже знаний у світі шаховий бренд – професіональні гросмейстерські клуби GRECO (чоловічі та жіночі) в різні роки ставали призерами чемпіонату Європи. Тепер свою шахову майстерність вирішили продемонструвати і самі юристи на чолі з керуючим партнером компанії Павлом Куфтирєвим – відомим адвокатом і шаховим діячем.

Важкий відбір і зірковий фінал

Система розіграшу чемпіонату була досить складна, але побудована таким чином, аби до фінального етапу пробилися справді найсильніші. Спочатку команди пройшли два відбіркових етапи – марафонські онлайн-турніри на популярному шаховому ресурсі Lichess.org. Лише 12 найкращих колективів отримали путівки на фінал у Нью-Йорку, де змагання відбувалися вже наживо за шахівницею.

За правилами чемпіонату команди грали на 4-х дошках, одна з яких – жіноча. Крім того, посилити ігровий квартет могла так звана "запрошена зірка" – і цим дозволом скористалися всі колективи, запросивши гросмейстерів, тому фінал став справді зірковим. 

За GRECO виступали: 

GRECO

Міжнародний гросмейстер Олександр ОНИЩУК (США) – в минулому український шахіст і гравець національної збірної України

GRECO

Міжнародний майстер Олексій МАЛИЙ (Україна) – нотаріус, віце-президент Федерації шахів Києва 

GRECO

Павло КУФТИРЄВ (Україна) – адвокат, капітан команди, президент Федерації шахів Києва і віце-президент Федерації шахів України

GRECO

Друга зліва - жіночий міжнародний майстер Ірина АНДРЕНКО (Україна) – переможець і призер всеукраїнських змагань. 

Гра "на виживання" і "на виліт"

У Нью-Йорку учасники чемпіонату світу продовжили гру "на виживання". 12 команд були поділені на дві відбіркові групи (А і В), де змагання відбувалися в два круга. По дві найкращі команди з кожної групи вийшли у наступний раунд, де грали вже "на виліт" – спочатку півфінали, потім матчі за 1 і 3 місця. 

GRECO потрапила до групи А разом із рейтинг-фаворитом чемпіонату – командою ChessMood (США), складеною фактично з професіональних шахістів. Саме американці й виграли групу, а українці за другу путівку відчайдушно боролися зі швейцарською UBS Group AG. У підсумку після 10 зіграних матчів (40 партій загалом!) наші шахісти лише на пів-очка (!) відстали від конкурентів. 

image

Найсильніші серед юристів

"Пройти такий складний шлях і зупинитися за пів кроку від вирішальних матчів – звісно, було дещо прикро, – відзначає капітан GRECO Павло Куфтирєв. – Але в цілому ми задоволені результатом, адже дуже достойно грали зі світовою бізнес-елітою і увійшли до п’ятірки найкращих! Цей результат, до речі, вразив і організаторів чемпіонату, і конкурентів, бо ми виступали далеко не оптимальним складом і без запасних гравців. З різних причин не змогли поїхати до Нью-Йорка наші супергросмейстери Павло Ельянов і Юлія Осьмак, які виступали на відбірних етапах. Був момент, що ми навіть могли відмовитися від участі… Але на допомогу прийшли наші американські друзі, і команда GRECO таки зіграла у фіналі. І зіграла, повторюся, дуже достойно!"

Варто також відзначити, що серед 12 фіналістів команда GRECO була єдиним юридичним брендом. Тож фактично стала найсильнішою у світі серед юридичних компаній.
Крім того, позаду залишилися представники світової бізнес-еліти – Google, Blackrock, DeutscheBank. З кожним із них GRECO провела у фіналі по два матчі і в усіх впевнено виграла. 6:0 з такими суперниками – це вражає!

А перемогла в турнірі американська команда Chessify, яка у вирішальному двобої здолала ChessMood – 2:2 і 2,5:1,5. Як бачимо, і тут пів-очка стали доленосними. Також свою роль зіграв той факт, що за новоспечених чемпіонів зі США виступали одразу два сильні гросмейстери з Вірменії.
Світ шахів і бізнесу не має кордонів!

Інформація: Федерація шахів Києва 

Відео про корпоративний чемпіонат світу-2024:

2024

Фото: сайт корпоративного чемпіонату світу worldcorporate.fide.com

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

УВКБ ООН проводит реконструкцию места временного проживания для внутренне перемещенных людей в Днепре

В рамках проекта Olympic Dreams молодые спортсмены из Бучи, Ирпеня и Чернигова прибыли на тренировку в Австрию

Саммит Группы Семи и Саммит мира: КБФ проведет специальное событие с участием послов G7

Инвестклимат, евроинтеграция, реформы. АЮУ провела Первый инвестиционный форум

ОКО за ОКО: еще двум бригадам ДШВ отгружены комплексы обнаружения и уничтожения Пульстрон

Украинский Красный Крест делает все для преодоления гуманитарного кризиса в стране - Доценко

Зерно - Свиньи - Мясо: цепь добавленной стоимости

На Оболонском острове 100-летних деревьев не существовало, а вместо снесенных аварийных высадили в 5 раз больше, - гендиректор "Плесо"

Группа ТАС выходит на европейские рынки: модернизация производства, инновационные продукты и международные стандарты качества

Американская торговая палата в Украине приглашает на Летний день донора крови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА