16:27 09.12.2022

"Вчителі_інфо": в Україні стартував соціальний проєкт психологічної допомоги вчителям

2 хв читати

"Інститут когнітивного моделювання" розпочинає проєкт із надання практичних психологічних порад та безкоштовних лекцій вчителям українських загальноосвітніх шкіл. 

Навчальний процес під час війни вимагає від вчителів специфічних умінь зі збереження власних емоційних ресурсів. Ресурсний стан педагога — це здорові взаємини з учнями, запорука цікавого та результативного навчального процесу, ефективна взаємодія зі школярами та їхніми родинами. Тому ІКМ прийняв рішення започаткувати проєкт, у межах якого педагогічні працівники будуть отримувати важливі знання з базової психосоціальної допомоги. Лектори проєкту — досвідчені практичні психологи, арттерапевти, експерти з педагогічної психології.

"Турбота про вчителів — це турбота про дітей. Емоційний стан викладачів безпосередньо впливає на дітей, бо вони кожен день поруч. Саме тому в умовах війни психологічна підтримка українських вчителів вкрай необхідна. Це той напрям роботи, який ми можемо і вміємо робити. Третій рік ми системно займаємося психологічною допомогою українцям і посилили проєкт з початком війни, поступово розширюючи його на різні напрями. Зараз — це освітня ніша", — розповідає співзасновник ІКМ Віктор Березенко.

Проєкт для вчителів "Інститут когнітивного моделювання" запустив з листопада 2022 року. 

Зокрема, на учасників проєкту очікують лекції на теми:

  • Формування емоційної рівноваги вчителя. Як вберегти психічне здоров’я в умовах невизначеності та війни.

  • Організація підтримуючої взаємодії в дитячих колективах: як побудувати стосунки з дітьми під час онлайн- та офлайн-навчання у воєнний час.

  • Основні правила роботи з дітьми у воєнний час: як допомогти дітям впоратися із тривогою; як розмовляти з дітьми про складні ситуації. 

  • Подолання тривожних проявів та страхів в освітньому просторі: як діяти у складних ситуаціях вчителю, коли актуалізуються агресія, булінг, насильство.

  • Психопедагогічні прийоми роботи з дітьми війни (арттерапія, казка та ін.). 

  • Комунікація вчителя під час війни з учнями початкових класів та підлітками: основні відмінності, психологічні прийоми та ін.

Онлайн-лекції та групові вебінари для вчителів і батьків анонсуються та викладаються в телеграм-каналі "Вчителі_інфо" (https://t.me/teachers_info). Надані психологічні рекомендації у вигляді інструкцій, інфографіки та коротких текстів публікуватимуться також на освітньому вайбер-каналі "Школа_інфо" та на ресурсі "Психологічна підтримка" (у Viber і Telegram).

Усіх охочих доєднатися до проєкту просимо заповнити реєстраційну форму:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJyMcPTjruIfTBWP1WOC6lOfS7Zm3S280n5AuusbM_t2aiPQ/viewform?usp=sharing 

Довідка: 

"Психологічна підтримка" — спільнота психологічної підтримки у Viber та Telegram: поради, лайфхаки, корисні посилання, які допомагають справитися із психологічними труднощами.

"Школа_інфо" (https://vb.me/school_info) — всеукраїнський освітній паблік: новини, ЗНО, законодавчі зміни та онлайн-уроки під час війни.

* Проєкт проводиться за підтримки Посольства США в Україні. Погляди учасників програми/проєкту/заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА