18:20 09.12.2020

Проєкт "Bihus.Info" виграв апеляцію проти Ігоря Гладковського - ЮК "Міллер"

2 хв читати
Проєкт "Bihus.Info" виграв апеляцію проти Ігоря Гладковського - ЮК "Міллер"

Як повідомляє на своїй Facebook-сторінці юридична компанія "Міллер", яка представляла інтереси "Bihus.Info", Київський апеляційний суд виніс рішення на користь журналістського проєкту у справі проти сина екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігоря.

Цим рішенням було скасоване рішення суду першої інстанції, яким журналістів зобов’язували спростовувати певну інформацію у сюжеті.

"Одному із “головних героїв сюжету” - Ігорю Гладковському, сину колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, не сподобалось, що у сюжеті згадується його ім’я. Тому він вимагав у суді, щоб журналісти визнали сюжет недостовірною інформацією і спростували інформацію про те, що “Ігор Гладковський є організатором корупційних схем”. Ці вимоги були задоволені судом першої інстанції, хоча така фраза навіть не звучала у сюжеті", - пояснюють рішення у юридичній компанії "Міллер".

Адвокати зазначають, що цей сюжет, як і матеріали, на якому він ґрунтувався, НАБУ використовувало під час свого розслідування. І попри рішення суду першої інстанції, який не побачив причетності Гладковських до корупції, НАБУ дійшло іншого висновку, про що свідчать заяви директора бюро Артема Ситника.

В ЮК "Міллер" нагадують, що справа стосувалась саме захисту честі та гідності, які нібито були порушені внаслідок поширення інформації.

"Наша сторона зуміла довести у апеляційному суді, що вимоги позивача щодо визнання недостовірною ВСІЄЇ інформації, поширеної у сюжеті, не можуть бути задоволені, адже різні вислови у сюжеті: містять правдиву інформацію, не стосуються позивача, є оціночними судженнями. А відповідно до чинного законодавства така інформація не може бути спростованою", - заявляють захисники.

За їхніми словами, суд апеляційної інстанції врахував аргументи захисту та виніс рішення, яким повністю відмовив у задоволенні позовних вимог.

"Ми довели, що право журналістів на поширення суспільно-важливої інформації, за умови, що вони діють добросовісно, дотримуються журналістських стандартів та мають підстави вважати отриману ними інформація достовірною, може бути захищене", - підсумовують юристи.

Довідка про судовий процес

У лютому 2019 року вийшов сюжет команди "Бігус.Інфо" "Друзі Президента крадуть на оборонці (секретні переписки)", який стосувався схем розкрадання коштів в оборонній сфері. В ньому фігурували прізвища посадовців з оточення тодішнього президента Порошенка, у тому числі, екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його сина Ігоря. У відповідь Ігор Гладковський записав власне відео, в якому назвав журналістське розслідування фейком, а згодом подав до Подільського райсуду столиці позов проти журналістів "Бігус. Інфо" Дениса Бігуса та Лесі Іванової з вимогою спростувати наведені дані. Його батько Олег Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО. У липні суд визнав сюжет недостовірним та таким, що порушує особисті та майнові права Ігоря Гладковського.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА