18:26 05.12.2023

Хозяйственный суд города Киева рассмотрит дело о банкротстве находящегося в розыске экс-собственника "Дельта Банка"

2 мин читать
Хозяйственный суд города Киева рассмотрит дело о банкротстве находящегося в розыске экс-собственника "Дельта Банка"

(подаётся на языке оригинала)

6 грудня 2023 року Господарський суд міста Києва під головуванням судді А.М. Івченко розгляне справу № 910/12482/23 за заявою екс-власника АТ "Дельта Банк" Миколи Лагуна, якого називають другим після Коломойського за завданням збитків фінансовій системі України.

В заяві, поданій до суду у серпні 2023р., Лагун зазначив наявність в нього кредитної заборгованості на загальну суму понад 7,5 млрд гривень, з них 5,5 млрд грн перед Ощадбанком і 1,4 млрд грн перед Укрексімбанком.

У ході підготовчих слухань представники Нацбанку виступали проти відкриття справи, посилаючись на те, що банкір-утікач знаходиться за кордоном в Австрії, а його заява не відповідає нормам кодексу з процедур банкрутства.

Як повідомлялось раніше, у жовтні 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва оголосив у розшук Миколу Лагуна, який перебуває за кордоном. Таке рішення було ухвалене у кримінальній справі № 761/8406/23, у якій М. Лагун виступає обвинуваченим за епізодом щодо виведення з банку коштів на суму понад 76,5 млн дол. США.

Крім цього, у судах на етапі підготовчих засідань перебувають господарські позови на 22,86 млрд грн (справа №910/21280/21) та на 791,2 млн грн (справа №910/7338/19).

Довідково: У березні 2015 року Національний банк України відніс АТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних, а у жовтні того ж року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку. Як стверджує ФГВФО, збитки банку були спричинені виведенням з нього активів, починаючи з 2011 року, шляхом кредитування пов’язаних компаній в Україні та перерахування ними отриманих коштів за кордон за фіктивними контрактами. Ці дії призвели до неплатоспроможності банку у 2015 році та нестачі коштів для розрахунку з його кредиторами під час виведення установи з ринку. Загалом, за розміром завданих державі та фінансовій системі України збитків, Микола Лагун є другим після колишнього власника “ПриватБанку” Ігоря Коломойського.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА