10:28 03.06.2019

Почему современный мир нуждается в женщинах

4 мин читать

(подаётся на языке оригинала)

Не потрібно докладати особливих зусиль, щоб помітити, що в урядах різних країн і на керівних посадах міжнародних корпорацій останніми роками стає все більше жінок. Про причини появи цієї тенденції і про те, що значить бути жінкою в політиці та управлінні розповіла Оксана Королович, психотерапевт PhD і експерт в області психології відносин з 20-річним практичним досвідом, консультант-фасилітатор компаній і організацій.

Сучасне людство переживає величезну кризу. Найбільш явними її показниками сьогодні є війни, конфлікти і мікрокризи, які відбуваються в багатьох країнах по всьому світу. Досягнувши певного етапу свого розвитку, ми зіткнулися з філософськими питаннями глобального цивілізаційного значення:

  • Куди нам іти далі?
  • Як ми ставимося до нашої планети?
  • Як ми ставимося один до одного?
  • Наскільки ми толерантні і здатні поважати один одного?
  • Наскільки ми переходимо межі один одного?
  • Наскільки ми виросли і чи виросли взагалі?

Ми стоїмо на порозі величезного ривка, але все ще не впевнені, яким він буде. Ми живемо в дивовижний час стрімкого технічного прогресу – нас не можна здивувати робототехнікою і зовсім скоро перші люди полетять на Марс. У той же час ми не помічаємо, що не менші зміни відбуваються з нашою свідомістю, і жити, як раніше ми просто не зможемо. Що це означає?

Різниця між чоловіком і жінкою

"Один із принципів, якими я керуюся в житті: ми рівні, але ми –- різні", – сказала Оксана Королович. І з цим важко не погодитися. Чоловік і жінка, як особистість, абсолютно рівні і можуть бути однаково талановиті і успішні або навпаки – однаково терпіти невдачі. Але якщо подивитися на суть чоловіка і жінки, різниця стає очевидною.

  • Чоловік спирається на структуру, логічні рішення, дії, динаміку і конкуренцію, і відповідає за цілі.
  • Жінка спирається на свою чуттєвість, знаходиться в більшому контакті з природою, зі своїми емоціями, особливо терпимістю, і відповідає за наслідки.

Сьогодні, коли в політиці та управлінні стає все більше жінок, їх присутність дає перші плоди. Зокрема, в різних країнах більша увага стала приділятися питанням екології, питанням сім'ї та благополуччя народу в цілому, питанням безпеки та здоров'я дітей тощо.

Наприклад, на момент 2019 року вже більш, ніж в 60-ти країнах повністю заборонили використання пластикових пакетів. Якщо говорити про менш глобальний приклад, можна подивитися на Далю Грібаускайте, президента Литви. Вона завоювала любов і визнання не тільки литовців, а й політичних діячів і людей інших країн. Вона провела колосальну роботу по зміцненню економіки країни і її місця на світовій політичній арені, сприяла зміцненню незалежності Словенії і реформі бюджету Євросоюзу. Їй вручили безліч державних нагород в різних країнах.

Не конкуренція, а співпраця

"Тенденція збільшення кількості жінок в урядах і на управлінських посадах з'явилася не випадково. У колективному несвідомому завжди є інформація про те, що необхідно системному процесу планети, країни або організації", – пояснила Оксана Королович. І розповіла про те, на що при цьому важливо звертати увагу.

Для процвітання планети, країни або організації, критично важливо, щоб жінки і чоловіки не конкурували, а співпрацювали. Коли, приходячи в політику або займаючи керівну посаду, жінки починають включатися в конкуренцію з чоловіками, проявляти агресію і в цілому керуватися чоловічий позицією – змін на краще не буде. Для цього мало просто бути жінкою. Для цього потрібно робити все, що можливо, але з жіночої позиції, спираючись на жіночі енергії.

У чому секрет продуктивної співпраці? Спільна робота буде ефективною, коли кожен її учасник виконує її, перебуваючи на своєму місці і використовуючи свої сильні сторони. Коли чоловіки і жінки світу політики будуть підтримувати, доповнювати, цінувати і поважати один одного, людству буде легше і простіше проходити "больові точки", такі як війни.

Хто б не стояв біля керма країни або компанії, йому або їй потрібна хороша надійна команда, яка буде допомагати в цій непростій справі. Максимально ефективною ця команда буде, тільки якщо в її роботі однаково будуть брати участь і чоловіки, і жінки. Вони не тільки зможуть доповнити слабкості один одного своїми перевагами, але подивляться на одну і ту ж ситуацію з абсолютно різних точок зору.

Оксана Королович зробила акцент на тому, що сьогодні жінки при владі і в політиці не просто потрібні, а необхідні! Не можна продовжувати жити так, як раніше. Системні процеси всіх країн видихнулися від болю і трагічних подій. Тому кількість жінок в політиці та управлінні зростає. І це дуже добре.

Адже коли чоловіки і жінки будуть керувати країнами разом, взаємодія між державами буде більш гнучкою і м'якою, а градус агресії буде знижуватися. Більше уваги буде приділятися питанням, які лежать в базовій філософії жінок, і важливість яких сьогодні недооцінена, зокрема – захисту і здоров'ю дітей та сімей. Але для цього жінкам потрібно бути Жінками, а не чоловіками в спідницях.

Змінити світ – реально. Але зробити це можна тільки разом. Наше світле майбутнє залежить від того, чи зможуть сучасні чоловіки і жінки гармонійно співпрацювати, займаючись тим, у чому кожен і кожна з них сильні.

Читайте також:

Що можуть ховати чоловіки під маскою духовності?

Як врятувати відносини: 3 поради психолога

Як пробачити маму?

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА