09:26 26.02.2013

Екстрадиційний арешт до екс-прем'єра Таджикистану Абдулладжанова ще не застосовувався - Генпрокуратура України

2 хв читати

Прокуратура Київської області виконує екстрадиційну перевірку документів колишнього прем'єр-міністра Таджикистану Абдумаліка Абдулладжанова, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у прес-службі Генеральної прокуратури.

"До Генпрокуратури України від Генпрокуратури Таджикистану документи надійшли 18 лютого. 21 лютого копію запиту про видачу А.Абдулладжанова направлено до прокуратури Київської області для проведення екстрадиційної перевірки та вирішення питання щодо можливого звернення до суду з клопотанням про застосування до нього екстрадиційного арешту", - сказали у відомстві.

У прес-службі звернули увагу на те, що екстрадиційний арешт стосовно екс-прем'єра Таджикистану поки що не застосовувався.

Як повідомлялося, А.Абдулладжанова затримали працівники лінійного відділу в аеропорту "Бориспіль" ГУ МВС України в Київській області 5 лютого після того, як він прибув рейсом Лос-Анджелес-Амстердам-Київ.

У Державній міграційній службі України повідомили, що А.Абдулладжанов поки що не звертався по статус біженця.

7 лютого Бориспільський міськрайонний суд (Київська обл.) задовольнив подання прокуратури про тимчасовий арешт громадянина Таджикистану А.Абдулладжанова на 40 діб.

Згідно з повідомленням Інтерполу, компетентні органи Таджикистану розшукують цього громадянина за скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 183 (редакція 1961 року), ч. 4 ст. 245 (привласнення або розтрата в особливо великих розмірах), п. "Б" ч. 1 ст. 186 (бандитизм), ч. 2 ст. 187 (участь у злочинному угрупованні або в об'єднанні організаторів, керівників або інших представників організованих груп), ст. 306 (насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади), п. "Б" ч. 2 ст. 309 (диверсія, вчинена організованою групою) (нова редакція) КК Республіки Таджикистан.

Водночас адвокат Андрій Федур, який захищає інтереси А.Абдулладжанова, заявив, що екс-прем'єр Таджикистану має статус біженця в США й не може бути екстрадований на батьківщину.

"Він є політичним біженцем. Він має статус політичного біженця в США. Згідно з нормами міжнародного законодавства, Україна не має права видавати його Таджикистану. Тож, я сподіваюся, його не екстрадують", - сказав А.Федур.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА