17:45 10.06.2024

У Києві відбувся урочистий прийом з нaгоди 78-ї річниці проголошeння Італійської Рeспубліки

2 хв читати
У Києві відбувся урочистий прийом з нaгоди 78-ї річниці проголошeння Італійської Рeспубліки

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо провів урочистий дипломатичний прийом з нагоди 78- ої річниці проголошення Італійської Республіки на знак солідарності з Україною та співвітчизниками, які зараз проживають та працюють в Україні.

Каденція Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні П’єра Франческо Дзадзо завершується вже наприкінці червня цього року. На своєму останньому Національному святі в якості Посла Італії в Україні дипломат радо вітав поважних гостей.

На урочистий захід завітали глави дипломатичних місій іноземних держав, акредитованих в Україні, представники керівництва органів державної влади, у тому числі, заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, бізнесмени, члени італійської діаспори, освітяни та культурні діячі.

Посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо в своїй вітальній промові зазначив, що і цього року в Києві відзначається День проголошення Італійської Республіки знову в трагічних умовах через російське вторгнення в Україну.

«Ми поруч з країною, яка бореться за захист таких цінностей, як свобода, та за власну національну ідентичність, і ми продовжимо надавати нашу всебічну підтримку стільки, скільки це буде необхідно для досягнення справедливого та сталого миру», - сказав дипломат.

Посол наголосив, що Італія, як відповідальна держава-член Європейського Союзу, НАТО та G7, продовжить надавати Україні всебічну підтримку на двосторонньому та багатосторонньому рівнях, в політичній, економічній, військовій та гуманітарній сферах.
У своїй промові пан Посол також підкреслив, що Україна є пріоритетною темою італійського головування у «Групі Семи» й нагадав, що перший Саміт лідерів країн G7 Прем’єр-міністр Італії пані Джорджа Мелоні скликала саме у Києві, в день других роковин початку російської агресії та зазначив, що Президента України Володимира Зеленського запрошено на наступний Саміт лідерів у Борго Еньяція.

На завершення Глава Дипломатичної місії нагадав, що у 2025 році Італія прийматиме Ukraine Recovery Conference, що свідчить про довготривале зобов’язання Італії стосовно економічної відбудови України та висловив сподівання, що скоро буде досягнуто справедливого і тривалого миру для України з повагою до її суверенітету, територіальної цілісності  з гарантіями безпеки для її майбутнього.

Італія визнала незалежність України 28 грудня 1991 року. Дипломатичні відносини з Італійською Республікою встановлено 29 січня 1992 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав схвалення всіма державами - членами ЄС переговорних рамок про вступ України до ЄС

Новопризначений посол Мексики вручив копії вірчих грамот заступниці глави МЗС України

Глави МЗС України та Уругваю обговорили нові шляхи співпраці та поглиблення партнерства між країнами

Кулеба: Шлях до відновлення України розпочинається з ППО, чим менше руйнувань, тим менше потрібно відновлювати

Зеленський і Штайнмаєр обговорили ситуацію в Україні та очікування від Саміту миру

Литовський Центр реставрації музейних цінностей допоможе реставрувати 100 картин Примаченко - Мінкультури

Вільнюс виділить 300 тис. євро на реконструкцію Дніпровського національного театру ім. Т. Шевченка

У столичній Консерваторії відбувся концерт з нагоди 214- ї річниці Аргентинської Травневої Революції та 78-ї річниці Дня Італійської Республіки

У Києві відбулася презентація ресурсного центру "Будинок мами"

Японія може відкрити свій ринок для українського м'яса птиці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА