07:17 05.07.2022

"Київстар", "Vodafone Україна" та "Датагруп" стали першими донорами Digital4Freedom на 400 млн грн

2 мин читать
"Київстар", "Vodafone Україна" та "Датагруп" стали першими донорами Digital4Freedom на 400 млн грн

"Київстар" надасть 300 млн грн, "Vodafone Україна" 90 млн грн та "Датагруп" 10 млн грн у межах ініціативи Digital4Freedom на платформі UNITED24, відповідні меморандуми підписали глави цих компаній із віцепрем'єром - міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим на Конференції з відновлення Лугано.

"Цифрова інфраструктура –найбільш стійка та ефективна під час війни. Бо її не можуть зруйнувати ракети. І наразі наша пропозиція топовим технологічним компаніям світу – це диджитал-лендліз. Ми запрошуємо компанії приєднатися до нас у будівництві цифрового майбутнього вільного світу та зробити свій внесок у розвиток цифрової України", - зазначив Федоров.

Він наголосив, що дуже важливо, що першими великими донорами цифрового відновлення України стали українські компанії, тим самим показуючи іноземним колегам віру у майбутнє країни.

За словами Федорова, Digital4Freedom – це унікальна можливість для іноземних компаній впроваджувати передові технології та креативні рішення на державному рівні.

Президент "Київстару" Олександр Комаров на спільній пресконференції зазначив, що дуже важливо зберігати високі стандарти послуг навіть під час війни та закладати основи для швидкого відновлення після її завершення.

"Як сказала сьогодні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, можна виграти війну, але програти мир. Ми маємо виграти війну та виграти мир", – прокоментував голова "Київстару" готовність компанії підтримувати такі ініціативи.

СЕО "Vodafone Україна" Ольга Устинова зазначила, що компанія в умовах війни інвестує в західну Україну, де зріс попит на послуги зв'язку, попри величезні збитки в інших регіонах України.

Як зазначається у релізі Мінцифри, у відомстві розраховують, що учасниками ініціативи Digital4Freedom стануть такі топові світові технологічні компанії, як Microsoft, Rakuten, Apple, Amazon, Google, IBM, Palantir, Mastercard, Visa тощо.

За словами Федорова, взяти участь у диджитал-лендлізі могли б і великі виробники смартфонів, оскільки Україна має намір навіть в умовах війни реалізувати проєкт e-смартфон – 8 млн апаратів для людей віком від 60 років.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

АМКУ запросил дополнительную информацию в деле о концентрации DVL Telecom украинских активов Turkcell

Владелец прав на песни Concord улучшил предложение о покупке конкурента Hipgnosis до $1,51 млрд

Turkcell объявил об отмене ареста всех активов в Украине – процесс закрытия сделки с NJJ продолжается

Россияне повредили телебашню в Харькове, предварительно, ракетой Х-59, продолжаются работы по восстановлению вещания – Госспецсвязи

Суд отменил арест 100% УК принадлежащего Turkcell "Укртауэра" – "Датагруп-Воля"

Суд оставил в силе арест принадлежащего Turkcell "Укртауэр" и компании из орбиты "Киевстар" - Ukraine Tower Holdings B.V.

CERT-UA раскрыла планы хакеров Sandworm атаковать два десятка объектов критической инфраструктуры Украины

ЦПД заблокировал 200 ютуб-каналов, 24 Тик-Ток канала, еще 45 переданы на блокировку

Meta запустила бесплатный сайт со своим чат-ботом

Sony ведет переговоры с Apollo о совместной покупке Paramount - СМИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА