17:57 26.07.2018

Нацрада з питань телебачення може відтермінувати відключення аналогового ТБ-мовлення на місяць

2 мин читать
Нацрада з питань телебачення може відтермінувати відключення аналогового ТБ-мовлення на місяць

Нацрада з телебачення і радіомовлення після тестового відключення аналогового мовлення в Києві, Київській і Кіровоградській областях з 1 серпня поточного року може перенести дату відключення аналогового сигналу на місяць.

Про це відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко заявив на прес-конференції в Києві в четвер.

"Київ, Київська та Кіровоградська області чітко покажуть, які проблеми у нас є. Можливе навіть невелике перенесення дати 1 вересня (початок відключення - ІФ). Але не більше, ніж на місяць", - зазначив він.

За його словами, найбільшою проблемою запуску залишається забезпечення населення тюнерами.

О.Ільяшенко наголосив, що Нацрада вже звернулася до Кабінету Міністрів із пропозицією, щоб обласні держадміністрації самостійно оцінили доцільність безкоштовного забезпечення малозахищених верств населення відповідним обладнанням.

"Щодо покриття - "Зеонбуд" визнав, що є 47 міст, де зараз немає цифрового мовлення. Але у всіх цих містах є суспільне мовлення. І у всіх цих місцях від сили здійснюють мовлення два або три канали. Таких міст, де було б 20 телеканалів , а після відключення не залишиться жодного, немає", - заявив він.

За даними Нацради, в Києві після старту відключення аналогового сигналу в аналогу залишиться шість мовників, у Кіровоградській області - два. Також триватиме мовлення НСТУ.

"У Києві під аналогове ефірне мовлення було задіяно 18 передавачів. Усі РЕМ розміщені на вишці КРРТ. Вимикаються передавачі 12 телекомпаній: "1+1", "Інтер", "Україна", "Прямий", "ICTV", "НТН", "М1", "ТЕТ", "5 канал", "СТБ", "Новий", "К1". У Кіровоградській області буде припинено аналогове мовлення 13 телекомпаній загальнонаціонального мовлення: "1+1", "Інтер", "Україна", "Прямий", "ICTV", "НТН", "М1", "ТЕТ", "5 канал", "СТБ", "Новий", "К1", "Мега" і однієї місцевої компанії, що володіє ліцензією на цифрове мовлення - "ТРК" TTV" у Кропивницькому", - заявив О.Ільяшенко.

Він також зазначив, що аналогове мовлення є основним способом прийому телесигналу для 17-18% населення України. При цьому в селах 50% населення дивляться аналогове ТБ, 40% - супутникове і 10% - кабельне; у містах 50% дивляться кабельне ТБ, 10-15% - аналогове та інші - супутникове.

За словами О.Ільяшенка, Міністерство соціальної політики мало провести опитування і надати дані щодо поширеності необхідного обладнання серед населення України, однак наразі цього ще не зроблено.

За даними продавців електротехніки, в Україні реалізовано 3 млн тюнерів.

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

АМКУ запросил дополнительную информацию в деле о концентрации DVL Telecom украинских активов Turkcell

Владелец прав на песни Concord улучшил предложение о покупке конкурента Hipgnosis до $1,51 млрд

Turkcell объявил об отмене ареста всех активов в Украине – процесс закрытия сделки с NJJ продолжается

Россияне повредили телебашню в Харькове, предварительно, ракетой Х-59, продолжаются работы по восстановлению вещания – Госспецсвязи

Суд отменил арест 100% УК принадлежащего Turkcell "Укртауэра" – "Датагруп-Воля"

Суд оставил в силе арест принадлежащего Turkcell "Укртауэр" и компании из орбиты "Киевстар" - Ukraine Tower Holdings B.V.

CERT-UA раскрыла планы хакеров Sandworm атаковать два десятка объектов критической инфраструктуры Украины

ЦПД заблокировал 200 ютуб-каналов, 24 Тик-Ток канала, еще 45 переданы на блокировку

Meta запустила бесплатный сайт со своим чат-ботом

Sony ведет переговоры с Apollo о совместной покупке Paramount - СМИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА