10:47 24.01.2024

Беспредел силовиков продолжается: защитит ли Печерский районный суд принцип неприкосновенности права собственности по делу Riviera Village?

3 мин читать

(подаётся на языке оригинала)

Сьогодні, менше ніж через 24 години після резонансного судового рішення у справі Ігоря Мазепи, і менше ніж 12 годин після запевнення Президента України викорінити тиск силовиків на законний бізнес, у Печерському районному суді відбудеться засідання у кримінальному провадженні № 42014100120000009 від 22.04.2014 щодо незаконного затримання та тримання за гратами одного з власників котеджного містечка Riviera Village.

В результаті незаконних дій слідчих і порушення суддями базових процесуальних норм в рамках даної справи, власники будинків котеджного містечка ризикують бути позбавленими державою права власності на своє майно, законно придбане майже 15 років тому.

Як і у випадку правового свавілля у справі Мазепи, власника інвестиційного проекту з будівництва котеджного містечка Riviera Village Сергія Слюсаренка безпідставно звинувачують у "створенні злочинного угрупування з метою заволодіння земель Київської ГЕС".

Основою надуманих підозр, так само як і в кейсі Мазепи, є необґрунтована гіпотеза слідчих і прокурорів про те, що вся земля вздовж дренажного каналу є частиною гідротехнічної споруди, а тому оформлення її у приватну власність є незаконним.

Діючи на підставі сфабрикованої експертизи, яка стверджує, що всі землі вздовж дренажного каналу не підлягали приватизацій і забудові, правоохоронці, "за підтримки" суддів Печерського районного суду, вже 2 місяці поспіль тримають за ґратами власника Riviera Village, а також простих працівників інвестиційного проекту.

Звісно, як і в справі Мазепи, затриманим милосердно був запропонований альтернативний запобіжний захід – внесення застави "космічного розміру" - 75 млн гривень. При тому що за версією самих же слідчих державі у цій справі нібито було заподіяно збитки в розмірі 15 млн гривень.

Кричуще порушуючи закон, слідчі і суд свідомо встановили нереальний для фігурантів справи розмір застави. Адже у будь-якій правовій державі суть застави (як альтернативи тримання під вартою) полягає в тому, що підозрюваний має внести суму, яка для нього посильна і під ризиком її втрати будучи на свободі виконувати обов’язки які на нього покладені судом.

Після суспільного розголосу і резонансу у ідентичних обставинах справи Мазепи, влада закликала до зняття труднощів між бізнесом і правоохоронцями. Як результат Ігорю Мазепі зменшили першопочаткову захмарну заставу в 33-34 рази – з 700 до 21 млн гривень.

Сьогодні суддя Печерського районного суду Крістіна Константинова своїм рішенням дасть відповідь на питання, чи будуть визнані владою "труднощі" зняті лише щодо публічно відомих підприємців, чи рішення влади щодо припинення "кошмарення" бізнесу стосується усіх тих, на кому тримається економіка країни, незалежно від їх розміру чи медійної впізнаваності.

Справа власників Riviera Village та справа Мазепи та – це два ідентичних епізоди однієї і тієї ж історії, адже всі дії на які посилається слідство, прокуратура та ДБР – ідентичні.

Обидві справи є свідченням свавілля силовиків щодо законного бізнесу. Обидві справи знищують довіру бізнесу спільноти до правоохоронної системи і руйнують репутацію України в очах міжнародних інвесторів. Обидві справи є тестом для влади на дотримання принципів верховенства права та справедливого правосуддя.

Колектив Rivierra Village сподівається на справедливе рішення Печерського районного суду, яке захистить законні права і свободи власника і працівників котеджного містечка.

ДОВІДКОВО: Riviera Village - одне з найкращих котеджних містечок України, що підтверджено багаторазовими преміями в галузі нерухомості.

Котеджне містечко знаходиться у Вишгородському районі. Проєкт розвивається з 2008 року, в нього інвестовано понад 30 млн. дол.

Це котеджне містечко з реалізованою унікальною інфраструктурою для життя та відпочинку: дитячий садок, початкова школа, ресторан, спортивні майданчики, парки, променади.

 

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Культурное наследие Киева: летающая тарелка будет сохранена

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА