17:07 07.09.2018

Хрестоматийное издание особого периода независимости. В Киеве презентовали книгу "Я всегда с Украины! Л.Кучма"

3 мин читать

(подается на языке оригинала)

Автор видання - Павло Гайдуцький, директор Інституту стратегічних оцінок. Доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України. Обіймав посади Голови Держкомзему України (1995 г.), Міністра сільського господарства і продовольства України (1996 р), заступника Глави Адміністрації Президента України (1997-2005рр.)

У книзі детально розкрито всі етапи становлення та роботи одного з ключових державних діячів часів Української Незалежності. А через його особистість - і основні віхи утвердження України і боротьби за суверенітет.

Звідки взявся Будапешт? Як відстояли Тузлу? Чому з  Києвом рахувалися і Брюсель, і Москва, і Вашингтон?  Що дозволяло розвиватись Одесі, Львову, Харкову, Севастополю? І в чому секрет мирного завершення протистояння  на Майдані у 2004? 

За словами автора книги, з-поміж причин, що спонукали його до написання такої монографії, стало не лише прагнення узагальнити результати політичної та державницької діяльності Леоніда Кучми. 

- Є й бажання привернути увагу суспільства до проблеми президентської, і загалом лідерської культури в Україні.  Після 2004 року президенти і прем’єр-міністри не раз заявляли, що до них ніхто не робив реформ, і лише вони взялись за цю справу.  Тож важливо з’ясувати, як кажуть у народі "хто будував державу, хто відсиджувався, а хто руйнував, - наголошує Павло Гайдуцький. - У нас часто люблять апелювати до досвіду успішних країн. І особливо до їх лідерів, з якими найбільше пов’язані досягнення. Практично в кожній розвиненій країні є такі успішні лідери, які слугують прикладом президентської чи лідерської культури. Формування такої культури вкрай необхідне й Україні, - переконаний автор видання.

Разом з Президентом України (1994 - 2005 рр.) Леонідом Кучмою в презентації взяли участь політики, експерти, члени урядів, керівники міністерств і відомств, які впродовж багатьох років працювали в інтересах незалежної і сильної України.

- На нас не просто при Кучмі не нападали - вони й подумати про це не могли! Тому що знали: є миттєве рішення і добре знали, що є чим давати відсіч. І вся структура національної безпеки і оборони була об'єднана в кулаці, який тримав Президент України як Верховний Головнокомандувач.  - сказав під час презентації книги Олександр Кузьмук, який двічі обіймав посаду міністра оборони України – з 1996 по 2001 та у 2004 – 2005 рр.

Книгу адресовано всім, хто цікавиться новітньою історією України. Та на думку Леоніда Кучми, найбільший інтерес така книга має становити для тих, хто відповідає за зростання національної економіки.

- Уряд і багато депутатів, які мають відношення до цих процесів в Україні - в них ця книга повинна бути на столі, перегортати і дивитись, що було позитивного, а що сьогодні не береться на українську економіку, - переконаний Леонід Кучма.

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА