09:55 29.09.2023

Окупанти знизили темп наступів на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але наростили активність авіації - ISW

2 мин читать
Окупанти знизили темп наступів на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але наростили активність авіації - ISW

Українські війська продовжили наступальні дії біля Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області, водночас інформацію про прорив українських військ у районі Роботине-Вербове наразі підтвердити або спростувати неможливо, повідомляють в аналітичному огляді Інституту вивчення війни (ISW) за 28 вересня.

Зазначається, що останніми днями російські війська знизили темп своїх локальних наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна в Харківській і Луганській областях. "Російські та українські офіційні особи дедалі частіше повідомляють про меншу кількість російських наземних атак на куп'янському та лиманському напрямках, наголошуючи на тому, що українські наступальні операції відвернули російські війська від лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та значно послабили російські наступальні зусилля на цій лінії. ISW раніше підрахувала, що російські наступальні операції на лінії Куп'янськ-Святе-Кремінна були спрямовані на те, щоб утримати українські сили на цій лінії та відвести їх від більш важливих ділянок фронту", - йдеться у звіті.

Водночас, за даними ISW, російські війська вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, біля Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, уздовж межі Донецької та Запорізької областей і на заході Запорізької області, однак вони не домоглись підтверджених успіхів.

Повідомляється, що російська авіація стає дедалі активнішою на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. "Російська авіація стає дедалі активнішою в Харківській, Луганській та Херсонській областях і, очевидно, менш активною на заході Запорізької області, де українські сили проводять контрнаступальні операції. Минулого тижня російські війська дедалі активніше завдавали авіаударів по об'єктах на західному (правому) березі Херсонської області та по тилових українських наземних комунікаціях на куп'янському напрямку... Російські війська за останні три дні збільшили кількість авіаударів по Херсону і правобережжю Херсонської області утричі-вчетверо", - йдеться у зведенні.

У ISW повідомляють, що в середині серпня 2023 року українські сили збільшили свої можливості збивати російські гелікоптери Ка-52, а російське командування, можливо, скоротило використання авіації на заході Запорізької області через побоювання втрат авіації та пілотів. "Однак скорочення використання російської авіації на заході Запорізької області серйозно не підірвало оборону Росії, оскільки російські війська, схоже, збільшили використання ударних безпілотників проти українських сил, які наступають, а російські артилерійські підрозділи продовжують відігравати значну роль у відбитті українських атак", - наголошується у звіті.

 

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Войска РФ вошли на военную базу США в Нигере – СМИ

В Швеции начались военные учения НАТО, в ходе которых отрабатывают переброску американских подразделений в Скандинавию

В Запорожье задержан адвокат по подозрению в сбыте наркотических средств в места лишения свободы

Кулеба обсудил с Сикорским положительную динамику в украинско-польских отношениях

В Запорожской области чиновникам Госпотребслужбы, организовавшим поборы местных фермеров, грозит до 10 лет тюрьмы

В оккупированном Бердянске вечером прогремел взрыв и начался пожар

Представители украинской культуры важны в распространении в мире идеи поддержки Глобального саммита мира – Ермак

Число пострадавших в Дергачах выросло до 9 человек - Нацполиция

Житель села на Харьковщине погиб в результате вражеского обстрела - прокуратура

В результате обстрела Мемрика Донецкой области погибли два человека, в том числе ребенок – глава ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА