11:12 30.03.2022

Ансамбль танцю ім. Вірського проводить благодійне європейське турне

1 хв читати
Ансамбль танцю ім. Вірського проводить благодійне європейське турне

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. Вірського провів виступи у Польщі (Варшаві та Краків) та Італії (Неаполь) у рамках благодійного європейського турне Solidarity European Tour 2022 та 30 березня дасть перший концерт у Німеччині – у Кельні.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ансамблі, наступний концерт відбудеться 31 березня у Бохумі, після чого ансамбль переїде до Іспанії та 5 квітня виступить у Мадриді, а 8-го – у Барселоні.
"Я впевнений, що ви переконаєте навіть скептично налаштованих європейців, що ми велика нація, що ми незламні та непереможні. Це буде ваш внесок у нашу перемогу", - звернувся до артистів балетмейстер, заслужений артист України Олександр Омецінський, який залишився в Києві.
Під час концертів відбувається збір коштів для підтримки сфери культури та мистецтва в Україні, що постраждала від збройної агресії Росії.
Планується, що колектив також виступить у Франції, Чехії, Угорщині, Болгарії, Нідерландах, а також у Туреччині, Ізраїлі та Грузії.
Турне проходить за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.
Ансамбль танцю ім.Вірського має 85-річну історію, є одним із найвідоміших творчих колективів України, основу його репертуару становлять народні танці різних регіонів країни.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА