11:21 17.05.2013

Екс-прем'єр Масол заявив про причетність Януковича до вбивства Щербаня, стверджує інтерв'юер

3 хв читати
Екс-прем'єр Масол заявив про причетність Януковича до вбивства Щербаня, стверджує інтерв'юер

Екс-прем'єр України Віталій Масол заявляє, що до вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році причетний чинний глава держави Віктор Янукович.

Відповідний уривок з його інтерв'ю, який не увійшов до публікації журналу "Країна", оприлюднила на своїй сторінці у Facebook журналіст Аліна Стрижак.

"Я, наприклад, вважаю, що Щербаня вбив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Це ж Донецьк", - сказав В.Масол.

"Я Щербаня знав. Він приходив до мене, коли я був прем'єром. Попросився бути моїм позаштатним радником. Я йому навіть пропуск видав. Він мені подобався своїми здоровими міркуваннями. І тут Щербаня вбивають. Директор шахти Ампілова, якому я три будинки вибудував, розповів , як цю справу зробили", - додав екс-прем'єр.

В.Масол також упевнений, що народний депутат Євген Кушнарьов, який загинув у 2007 році від вогнепального поранення під час полювання, загинув не випадково, крім того він вважає, що до смерті екс-глави Нацбанку Вадима Гетьмана в 1998 році причетний Віктор Ющенко. "Прибрали ж Кушнарьова. Якби не прибрали, він був би президентом. Кірпу вбили. Кравченка. Гетьмана. Вадим, до речі, моїм сусідом по Кончі був. Вбив його Ющенко", - процитувала В. Масола журналіст Аліна Стрижак.

А.Стрижак підтвердила агентству "Інтерфакс-Україна" справжність інтерв'ю, зазначивши, що має в своєму розпорядженні записом.

В.Масол обіймав посаду прем'єр-міністра України з 16 червня 1994 р. до 6 березня 1995 Він також був головою Ради міністрів Української РСР у 1987-1990 рр..

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли від отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко було вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко та П.Лазаренка заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренка категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Наразі у Києві на досудовій стадії розслідування проходить допит свідків. Ю.Тимошенко жодного разу не була присутня на допитах, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати у них участь.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА