11:58 15.07.2013

У розслідуванні справи Щербаня зроблено 90% роботи - прокурор

2 хв читати

Досудове слідство у справі про вбивство народного депутата України Євгена Щербаня, в організації якого підозрюють екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, наближається до завершення, прокуратура очікує ще низку свідчень, повідомив начальник Головного управління зо розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар.

"90% роботи вже зроблено. Єдина заминка - ми очікуємо виконання доручень і клопотань про надання правової допомоги. Очікуємо певних свідчень, які будуть фінішною крапкою. Потім зі справою ознайомляться адвокати, потерпілі, і ми будемо готові передати її до суду", - розповів він в інтерв'ю виданню "Комсомольская правда в Украине", опублікованому в понеділок.

Відповідаючи на запитання про те, яким може бути вирок для Ю.Тимошенко в цій справі, О.Пушкар сказав: "Це вирішить суд (виправдати чи засудити - ІФ). Я в якості роботи прокуратури упевнений".

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П. Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн. Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Починаючи з лютого, в суді на стадії досудового слідства було допитано декілька свідків у справі.

Ю.Тимошенко на допитах не була присутня, хоча неодноразово заявляла про своє бажання брати в них особисту участь.

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко стверджує, що справу про вбивство Є.Щербаня може бути передано до суду без допиту Ю.Тимошенко, хоча згідно із законом так бути не повинно.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА