12:41 13.06.2013

Депутат Гурвіц отримає статус свідка у справі Щербаня - Кузьмін

2 хв читати
Депутат Гурвіц отримає статус свідка у справі Щербаня - Кузьмін

Народний депутат України (фракція "УДАР"), екс-мер Одеси Едуард Гурвіц матиме статус свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, заявляє перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін.

"Статус свідка (отримає Е.Гурвіц - ІФ). Показання Гурвіца дуже важливі для слідства. В нас багато свідків, які дають свідчення про те, хто і як чинив це вбивство, зокрема про замовників. І ми маємо намір звинуватити в суді і Тимошенко, і Лазаренка в організації та фінансуванні вбивства Є.Щербаня", - повідомив Р.Кузьмін в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в четвер, відповідаючи на запитання про те, який статус матиме Е.Гурвіц після своїх заяв про те, що він спілкувався з Є.Щербанем перед убивством.

Відповідаючи на запитання про ймовірність появи у справі Є.Щербаня ще одного замовника, перший заступник генпрокурора сказав: "Поки що говорити про це зарано. Така версія існує, і ми її перевіряємо".

Як повідомлялося, Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли від отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко було вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко та П.Лазаренка заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренка категорично спростовують свою причетність до вбивства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА