События

РФ не визнає власних паспортів, виданих на окупованих територіях України - ГУР МО

На території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей зростає невдоволення проросійськи налаштованих мешканців діями РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Після наступу українських Сил оборони різко змінились настрої проросійськи налаштованих жителів ОРДЛО. Відзначається невдоволення перебігом проведення "спеціальної операції" та діями російського уряду. Панує думка, що РФ здає інтереси "республік". Ці настрої додатково посилились після того, як з’ясувалось, що видані на території ОРДЛО російські паспорти не мають юридичної сили на території РФ. Принаймні тим, хто намагався виїхати із "Л/ДНР" за таким паспортом, на російському кордоні пояснюють, що "ви ніхто і звати вас ніяк", - зазначено в повідомленні у телеграм-каналі.

Крім того, серед особового складу 14-ї окремої бригади спеціального призначення (в/ч 74854) ЗС РФ поширюється інформація, що до 1 грудня має завершитися один із етапів "сво". Після цього заплановано виведення із частини окупованих територій України регулярних підрозділів із Росії.

"Начебто ці території буде передано під контроль "добровольчим батальйонам". Ймовірно, на зразок 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів", - зазначають у ГУР МО.

 

Реклама
Реклама

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

ПОСЛЕДНЕЕ