08:33 23.01.2018

На Філіппінах сталося виверження вулкана Майон

1 хв читати
На Філіппінах сталося виверження вулкана Майон

На Філіппінах у вівторок сталося виверження вулкана Майон, який нещодавно прокинувся, повідомляє інформагентство Associated Press.

Фонтани лави над кратером досягали 700 метрів у висоту, а стовпи попелу піднялися на 3 км. У містах провінцій Албай і Камарінес-Сур відзначався пеплопад, настільки сильний, що видимість місцями була нульовою. За словами очевидців, здавалося, ніби в полудень настала ніч.

З усіх поштовхів, зафіксованих сейсмологами за останні дні, цей виявився найпотужнішим. Місцева влада підняла рівень небезпеки до четвертого (з п'яти можливих); це означає, що в найближчі дні може відбутися ще більш потужне виверження. Зона евакуації розширилася до 8 км навколо вулкана, торкнувшись тисячі чоловік.

Наразі в центрах тимчасового розміщення знаходиться більше 30 тисяч місцевих жителів. Відомостей про постраждалих в результаті виверження поки не надходило.

Вулкан розташований в провінції Албай в 340 км від столиці Філіппін Маніли. Його перше виверження було зафіксовано в 1616 році, а саме смертоносне - в 1814 році, тоді загинули 1,2 тис. чоловік. Вулкан популярний серед альпіністів, у 2013 році під час виверження біля нього загинули п'ять туристів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА