17:25 10.02.2016

Транша МВФ без прискорення реформ не буде - Яресько

1 хв читати
Транша МВФ без прискорення реформ не буде - Яресько

Наступного транша від Міжнародного валютного фонду не буде, якщо Україна не прискорить процес реформ, прокоментувала міністр фінансів України Наталія Яресько заяву директора-розпорядника фонду Крістін Лагард.

"Я бачу, що це (заява К.Лагард, ІФ) підкреслює те, що транші не дають без реформ. Прискорення реформ потрібне, а не гальмування", - сказала глава Мінфіну на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики в Києві в середу.

Н. Яресько заявила, що завдяки депутатам у МВФ немає питань до прийнятого парламентом бюджету на 2016 рік. "Але зараз є питання до усіх нас, як ми діятимемо далі в політичній кризі і погодимо зміни в уряді, а також як прискорити ці реформи", - сказала вона.

Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, К.Лагард. заявила, що МВФ складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією. "Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, у боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною", - зазначено в заяві глави Фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА