19:36 09.05.2024

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

2 хв читати
Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

Прем'єр-міністр України та федеральний міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце на зустрічі в Києві обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення, що відбудеться 11-12 червня в Берліні.

"Реалізацію спільних проєктів обговорили під час зустрічі з федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце", - написав він у телеграм-каналі в четвер.

У бесіді із Шульце Шмигаль відзначив плідну співпрацю з Кредитною установою для відбудови ФРН (KfW) і подякував за підтримку малих і середніх підприємств. "Це особливо важливо з огляду на провідну роль приватного сектору у відновленні України", - наголосив прем'єр.

За його словами, наразі на стадії реалізації з KfW є сім інвестиційних проєктів загальним обсягом понад EUR311 млн. "Особливу увагу необхідно приділити проєктам у сфері переробки, а також активізувати діяльність бізнесу, зокрема ветеранського та на деокупованих територіях", - вважає український прем'єр-міністр.

Шмигаль також повідомив, що під час зустрічі сторони скоординували роботу напередодні Конференції з питань відновлення, яка відбудеться в червні в Берліні. "Розраховуємо на конкретні результати", - підсумував Шмигаль.

Раніше повідомлялося, що Шульце прибула до Києва з неанонсованим візитом у четвер. За даними Tagesschau, переговори в українській столиці стосуватимуться, зокрема, розширення української енергосистеми за допомогою Німеччини та підвищення рівня кваліфікації робочих кадрів. Також візит є підготовкою до великої Конференції з питань відновлення в Берліні, на яку очікують близько 1500 учасників, включно з главами держав і урядів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА