16:44 23.09.2015

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів узяв ще один день для вивчення боргової операції України

2 хв читати
Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів узяв ще один день для вивчення боргової операції України

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів (ISDA) узяв ще один день для вивчення питання, чи можна вважати боргову операцію України випадком некредитоспроможності у рамках механізму кредитних дефолтних свопів (CDS).

Як повідомляється на сайті асоціації, пыд час чергових зборів у середу комітет у складі 15 провідних міжнародних інвестиційних банків і компаній одноголосно визнав введення Україною мораторію на розрахунок за зовнішніми борговими зобов'язаннями, а також 19 вересня як дату введення мораторію. Наступна зустріч комітету з України запланована на 25 вересня 2015 року.

Наступна зустріч комітету з України запланована 25 вересня 2015 року. В п'ятницю комітет має намір обговорити можливість наявності прискореного процесу розрахунку за CDS у разі настання "кредитної події" через уведення Україною мораторію на зовнішні виплати.

Раніше повідомлялося, що Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу на суму близько $19,3 млрд з комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань приблизно на $9 млрд.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми будуть відсунуті на чотири роки - з 2015-2023 на 2019-2027 роках.

У рамках угоди, реструктуризації підлягають також єврооблігації України на $500 млн з погашенням 23 вересня. Якщо ISDA визнає, що невиплата за вказаними цінними паперами є дефолтом, це спричинить спрацьовування механізму розрахунку за кредитними дефолтними свопами.

18 вересня 2015 року інвестори звернулися в ISDA за роз'ясненням, чи є реструктуризація євробондів на $500 млн дефолтом. За підсумками першої зустрічі 22 вересня, комітет вирішив повторно зібратися 23 вересня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА