17:59 28.09.2015

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів допускає розрахунок за CDS на євробонди України

2 хв читати
Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів допускає розрахунок за CDS на євробонди України

Комітет Міжнародної асоціації свопів та деривативів (ISDA) допускає проведення аукціону, у рамках якого буде визначено обсяг виплат за кредитними дефолтними свопами (CDS) на єврооблігації України, повідомляється на веб-сайті асоціації.

Комітет очікує, що анонсований Україною мораторій на розрахунок за зовнішніми борговими зобов'язаннями набуде чинності 3 жовтня - після закінчення 10-денного пільгового періоду для погашення єврооблігацій на $500 млн із терміном обігу до 23 вересня 2015 року.

У разі реалізації цих очікувань комітет допускає необхідність організації прискореного аукціону (у рамках якого буде визначено обсяг виплат за CDS - ІФ), після чого кінцеві бенефіціарії українських суверенних та гарантованих державою облігацій зможуть взяти участь у борговій операції, яку реалізовує країна.

Комітет очікує, що попередній аукціон відбудеться 6 жовтня, фінальний - 8 жовтня 2015 року. Поставні зобов'язання розраховуватимуться за всіма суверенними єврооблігаціями, зокрема "російськими" на $3 млрд, і гарантованими державою євробондами ДП "Фінансування інфраструктурних проектів".

Раніше повідомлялося, що Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу на суму близько $19,3 млрд із комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань приблизно на $9 млрд.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми буде відсунуто на чотири роки - з 2015-2023 рр. на 2019-2027 рр.

У рамках угоди реструктуризації підлягають також єврооблігації України на $500 млн з погашенням 23 вересня 2015 року. Якщо ISDA визнає, що невиплата за зазначеними цінними паперами є дефолтом, це спричинить спрацювання механізму розрахунку за кредитними дефолтними свопами. 18 вересня 2015 року інвестори звернулися до ISDA по роз'яснення, чи є реструктуризація євробондів на $500 млн дефолтом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА