17:09 22.09.2015

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів узяв ще один день для вивчення боргової операції України

1 хв читати
Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів узяв ще один день для вивчення боргової операції України

Комітет Міжнародної асоціації свопів та деривативів (ISDA) узяв ще один день для вивчення питання про те, чи можна вважати боргову операцію України випадком некредитоспроможності у рамках механізму кредитних дефолтних свопів (CDS), повідомляється на веб-сайті асоціації.

Відповідний запит комітет отримав від інвесторів 18 вересня 2015 року. За підсумками зустрічі у вівторок комітет вирішив повторно зібратися в середу, 23 вересня, для того, щоб зіставити всю наявну інформацію.

Як повідомлялося, Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу на суму близько $19,3 млрд із комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань приблизно на $9 млрд.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми буде відсунуто на чотири роки - з 2015-2023 на 2019-2027 роки.

У рамках операції реструктуризації підлягають також єврооблігації України на $500 млн із погашенням 23 вересня. Якщо ISDA визнає, що невиплата за зазначеними цінними паперами є дефолтом, це приведе до спрацьовування механізму розрахунку за кредитними дефолтними свопами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА