16:17 11.09.2015

Будівництво об'єктів з видачі потужності ХАЕС і РАЕС буде завершено до зими - Демчишин

2 хв читати
Будівництво об'єктів з видачі потужності ХАЕС і РАЕС буде завершено до зими - Демчишин

Спорудження об'єктів з видачі "замкнутих" 1000 МВт потужностей Хмельницької та Рівненської АЕС триває згідно з планом, буде завершено до зими, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Учора (в четвер - ІФ) провели нараду в "Укренерго". Усі підтвердили, що усе йде за планом. До опалювального сезону лінія увійде до дії, а значить, 1000 МВт додатково ми додамо", - сказав він журналістам в Києві в п'ятницю.

За даними НЕК "Укренерго", на засіданні оперативного штабу були розглянуті питання степеня готовності і виконання робіт на таких об'єктах, як заходи ВЛ 750 кВ "ХАЕС - ЧАЕС" на ПС 750/330 кВ "Київська", ВЛ 750 кВ "РАЕС - Київська", реконструкція ВРП 750 на РАЕС і ХАЕС, будівництво заходів ВЛ 330 кВ "Новокиївська - Північна" на ПС 750/330 кВ "Київська".

Крім того, учасники наради окремо обговорили проблематику землевідведення під об'єкти лінійної інфраструктури.

Як повідомлялося, окрім збільшення видачі потужності Хмельницької і Рівненської АЕС на 1000 МВт, ведуться також роботи із збільшення видачі потужності Южно-Українській АЕС на 1600 МВт, Запорізькій АЕС на 700 МВт. Заходи планують завершити до 2017 року.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох чинних АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Южно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА