12:07 07.08.2013

Перші висновки комісії щодо причин аварії на заводі в Горлівці будуть до кінця тижня - глава Мінекології

2 хв читати
Перші висновки комісії щодо причин аварії на заводі в Горлівці будуть до кінця тижня - глава Мінекології

Перші висновки комісії з розслідування причин аварії на заводі концерну "Стирол" у Горлівці (Донецька обл.) будуть до кінця поточного тижня, повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.

"Я думаю, що до кінця тижня будуть перші висновки комісії. На підставі їх буде ухвалено рішення про розширене засідання уряду, де ці питання обговорюватимуться", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

О.Проскуряков повідомив, що до роботи комісії залучено незалежних експертів, а частину труби, на якій стався прорив, буде демонтовано й передано на експертизу. Також, за словами міністра, цей завод із 13 липня було зупинено на капітальний ремонт, і там тривали ремонтні роботи.

Окрім цього, він повідомив, що в 2010 році було здійснено перевірку цього аміакопроводу, за результатами якої складено акт про те, що він повністю придатний до експлуатації.

О.Проскуряков також вважає за необхідне створення списку підприємств, робота яких небезпечна в техногенному та екологічному аспектах. За словами міністра, такий список потрібен для того, щоб чіткіше виписати процедуру взаємодії таких підприємств зі службами ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося, 6 серпня о 14.30 під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ "Концерн Стирол" стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. Унаслідок події загинули п'ятеро людей. До реанімації потрапили дев’ятеро жителів Горлівки. Загалом госпіталізовано 22 людини.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА