16:28 12.08.2013

Близько 30 постраждалих вiд викиду амiаку в Горлiвцi залишаються в лiкарнях - ОДА

2 хв читати

Понад 30 людей, що постраждали внаслiдок аварiї на ПАТ "Концерн "Стирол" (Горлiвка, Донецькiй обл.), залишаються в лiкарнях, повiдомляє Департамент охорони здоров'я Донецької облдержадмiнiстрацiї.

За його даними, трьох постраждалих у зв'язку з полiпшенням стану здоров'я переведено з вiддiлення реанiмацiї Донецького обласного клiнiчного територiального медичного об'єднання (ДОКТМО) до Донецької обласної лiкарнi профзахворювань. У реанiмацiйному вiддiленнi ДОКТМО на сьогоднi залишаються ще п’ятеро постраждалих унаслiдок виробничої аварiї. Ще 25 постраждалих перебувають на лiкуваннi в Донецькiй обласнiй лiкарнi профзахворювань.

Як повiдомив голова Донецької облдержадмiнiстрацiї Андрiй Шишацький на прес-конференцiї в понедiлок, президент України Вiктор Янукович узяв пiд суворий контроль ситуацiю на концернi "Стирол".

За його iнформацiєю, в лiкарнях Донецька нинi перебувають 30 постраждалих вiд викиду амiаку на концернi "Стирол": 22 iз них перебувають в обласнiй лiкарнi профзахворювань, а вiсiм – у реанiмацiйному вiддiленнi Донецького обласного клiнiчного територiального медичного об'єднання.

"Усi виплати сiм'ям загиблих i постраждалим уже нарахованi i будуть виплаченi в повному обсязi. Я зустрiчався з сiм'ями загиблих минулого тижня. Вони озвучили питання соцiально-побутового характеру. Усi їх буде вирiшено. Регiональна влада контролює, щоб постраждалим було надано всю необхiдну медичну та матерiальну допомогу", - наголосив А.Шишацький.

Як повiдомлялося, 6 серпня о 14.00 пiд час ремонту заводу №1 ПАТ "Концерн Стирол" сталася розгерметизацiя трубопроводу i викид рiдкого амiаку. Унаслiдок подiї у вiвторок загинули шестеро людей, постраждали 26 робiтникiв.

О 14.30 викид було лiквiдовано силами аварiйно-рятувальної служби концерну. Влада заявила про вiдсутнiсть загрози для жителiв мiста.

Концерн "Стирол" - один iз найбiльших вiтчизняних виробникiв хiмiчної продукцiї. Ostchem - керуюча компанiя, яка координує стратегiю шести пiдприємств азотної хiмiї, що належать Group DF Дмитра Фiрташа, чотири з яких розташованi в Українi: концерн "Стирол", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рiвнеазот".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

Окупанти вночі та вранці обстріляли дві громади Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА