12:03 08.08.2013

Смерть немовляти в Горлівці не пов'язана з аварією на "Стиролі" - облдержадміністрація

1 хв читати

Смерть двомісячного немовляти в Горлівці не пов'язана з аварією на хімічному підприємстві "Концерн Стирол", дитина померла внаслідок "синдрому раптової смерті".

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації в четвер, відповідні висновки надали судмедексперти.

Дитина була здорова, за нею спостерігали медики відповідно до клінічного протоколу, затвердженого Міністерством охорони здоров'я.

У прес-службі зазначили, що в деяких ЗМІ з'явилася інформація про зв'язок смерті дитини з аварією на підприємстві.

Також в облдержадміністрації поінформували, що бригади швидкої медичної допомоги у кількості семи одиниць прибули на місце аварії протягом десяти хвилин з моменту отримання виклику, що є нормативом для міст.

Як повідомлялося, 6 серпня о 14.00 під час ремонту заводу №1 ПАТ "Стирол" сталася розгерметизація трубопроводу й викид рідкого аміаку. Внаслідок цього п'ятеро співробітників загинули, ще 25 госпіталізували.

О 14.30 викид ліквідувала аварійно-рятувальна служба концерну, загрози для жителів міста немає. На місці працює спеціально створена комісія.

8 серпня в Горлівці оголошено днем жалоби.

Концерн "Стирол" - один із найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА