18:13 06.08.2013

Унаслідок викиду аміаку на "Стиролі" загинули 5 і постраждали 20 людей

2 хв читати
Унаслідок викиду аміаку на "Стиролі" загинули 5 і постраждали 20 людей

Унаслідок аварії на заводі №1 ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка Донецької обл.) п’ятеро людей загинули та близько 20 осіб постраждали, повідомив прокурор міста Горлівки Олег Колесник.

"Постраждали близько 20 людей, деякі перебувають у важкому стані в лікарні міста. Але у більшості стан середнього ступеня тяжкості", - сказав він під час брифінгу у вівторок.

За словами прокурора, всі постраждали отруїлися аміаком, а також дістали опіків дихальних шляхів.

Водночас, як уточнили в департаменті охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації, в лікувальних закладах Горлівки перебувають 20 постраждалих унаслідок аварії на "Стиролі".

19 постраждалих госпіталізували до міської лікарні № 2 м. Горлівки. Ще одна людина перебуває в третій міській лікарні.

До лікарень прибула анестезіологічна бригада Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для надання консультативної допомоги постраждалим в аварії.

Водночас, за даними "5 каналу", п’ятеро людей перебувають у реанімації.

Як повідомлялося, внаслідок аварії на заводі №1 ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка Донецької обл.) загинули п’ятеро людей.

За даними прокуратури Донецької області, аварія сталася близько 14.00 вівторка. Нині на місці аварії працюють рятувальники.

За попередніми даними, викид газу стався через розрив аміакопроводу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДСНС, "на території концерну в цеху під час ремонтних робіт на колекторі теплого аміаку стався удар із викидом аміаку".

Концерн "Стирол" - один із найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА