14:57 05.08.2013

У МЗС очікують від українських правоохоронців оцінки дій музикантів Bloodhound Gang

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють обурення діями американських музикантів групи Bloodhound Gang, спрямованими на наругу над державними символами країни.

"Ми переконані, що правоохоронні органи України розглянуть цей інцидент і вживуть відповідних заходів", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС, коментуючи цей інцидент.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що якщо говорити про інциденти, які мали місце в одеському та київському клубах, на підставі матеріалів ЗМІ, то "існують абсолютно всі морально-етичні підстави говорити про неприйнятні дії представників американського музичного гурту".

"Такі дії, пов'язані з наругою над державними символами, не можуть бути виправдані жодними так званими епатажами", - наголосили в МЗС.

Як повідомляють українські ЗМІ, скандальна група Bloodhound Gang розпочала тур країнами СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену" і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який був на сцені". Публіку такий вчинок музиканта лише розвеселив. Музиканти також вигукували fack Russia, і "народ підтримав"

Наступного дня в клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист К.Дж.Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір, додаючи фразу: "Тільки не кажіть про це Путіну". Спаплюжений прапор він кинув у натовп, де його підхопив один із фанатів.

Відео цих витівок виклали в Інтернет, і, як повідомляють ЗМІ, Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краю в Росії, хоча й виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували розборки з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

Музикантам Bloodhound Gang довелося залишити Росію, хоча гурт вибачився.

Слідчі СКР розпочали перевірку факту осквернення російського прапора музикантами панк-гурту із США, до цієї країни і в Україну буде направлено запити про правову допомогу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА