15:54 07.08.2013

Новий посол США засудив наругу над українським прапором музикантами групи Bloodhound Gang - МЗС

2 хв читати

Новий посол США Джеффрі Пайєтт (Geoffrey Pyatt) у середу, 7 серпня, на зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Віктором Майком засудив наругу над українським прапором музикантами американського гурту Bloodhound Gang, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Згідно з інформацією, в середу, 7 серпня, В.Майко прийняв копії вірчих грамот від нового американського посла та привітав його з призначенням на цю посаду.

"Під час бесіди Дж.Пайєтт засудив наругу на державним прапором України, яка мала місце під час виступу американського рок-гурту Bloodhound Gang в Україні, назвавши такі дії образливими та неприйнятними", - зазначено в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС.

Згідно з інформацією, сторони також обговорили актуальні питання співпраці між Україною та США, зокрема в політичній і торговельно-економічній сферах. Крім того, наголошувалося на важливості подальшого поглиблення співробітництва в енергетичній сфері.

Дж.Пайєтт підтвердив підтримку з боку американського уряду євроінтеграційних прагнень України, зокрема підписання в листопаді поточного року угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомлялося, гурт Bloodhound Gang розпочав тур країнами СНД з України. Пізніше в Інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як під час концерту в Києві 30 липня артист поливав сечею сцену, при цьому прицілюючись на синьо-жовтий прапор України, який був на сцені. А в одеському клубі "Ібіца" 41-річний бас-гітарист гурту Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф використав прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений прапор він кинув у натовп, де його підхопив один із фанатів.

Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження з кваліфікацією за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами України) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство), а Головне управління МВС в Одеській області внесло матеріали справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У Росії теж розслідується кримінальна справа за фактом наруги над російським прапором одним із музикантів американського рок-гурту Bloodhound Gang під час концерту в Україні.

Служба безпеки України поінформувала, що заборонила в'їзд на п’ять років в Україну музиканту гурту Джареду Хенегану (Jared Henegan, відоміший як Евіл Джаред Хасселхофф) за осквернення національних символів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА