17:47 27.03.2013

Захист Тимошенко вимагатиме від Генпрокуратури не брати до уваги показання свідків у "справі Щербаня"

2 хв читати

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко звернеться до Генеральної прокуратури з проханням не враховувати показання свідків у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, оскільки вони давали їх з посиланням на інших осіб, а також під тиском.

"Сьогодні захист підготував і планує подати до Генеральної прокуратури ... заяву про те, що під час підготовки остаточного обвинувачення захист вимагає не враховувати показання Ігоря Мар’їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Руслана Щербаня і Петра Кириченка (свідчення двох останніх на стадії досудового слідства Генпрокуратури - ІФ), - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко у середу на прес-конференції в Києві.

Він уточнив, що таке клопотання 27 березня буде подано слідчому Генпрокуратури, який займається розслідуванням "справи Щербаня".

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербаня, його дружина і механік померли від отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П. Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренка категорично спростовують свою причетність до вбивства.

У лютому-березні 2013 р. в суді на стадії досудового слідства у справі Щербаня були допитані троє свідків обвинувачення та один свідок захисту. Ю.Тимошенко на допитах не була присутня, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати участь у цих допитах.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА