18:13 26.01.2024

Дело Riviera Village: собственника и руководителя котеджного городка продолжают безосновательно удерживать в СИЗО

3 мин читать

(подается на языке оригинала)

Вчора, 25 січня 2023р. суддя Печерського районного суду Крістіна Константінова у кримінальному провадженні № 42014100120000009 від 22.04.2014  продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику Riviera Village Сергію Слюсаренку та двом іншим працівникам котеджного містечка. В ухвалі суду також зазначена альтернатива запобіжному заходу у вигляді внесення нереалістичної застави у розмірі 175 млн гривень (75 млн за Сергія Слюсаренка, і 100 за двох інших працівників Riviera Village).

Адвокати Riviera Village категорично не згодні зі свавільним рішенням суду і будуть оскаржувати незаконне тримання Сергія Слюсаренка під вартою в апеляційних інстанціях та у Європейському суді з прав людини.

"Учорашнє рішення суду є шокуюче протиправним. Ми в черговий раз стали свідками вибіркового правосуддя, яке є продовженням зухвалих і незаконних спроб правоохоронних та судових органів "кошмарити" бізнес на підставі надуманих і сфабрикованих аргументів. Сергія Слюсаренка та його колег вже більше двох місяців незаконно утримують в СІЗО, призначивши їм космічні застави. Фактично їм обрано безальтернативне тримання під вартою, оскільки встановлений розмір застави є непомірним", прокоментував рішення суду адвокат Riviera Village Максим Салій. "Прокурори, слідчі та суддя Константінова отримали від нас вичерпну інформацію щодо реального фінансово стану наших підзахисних. Вони чудово розуміють, що 75 млн гривень – це нереалістично. Прокурори самі арештували усе майно Сергія Слюсаренка, і, не зважаючи на це, продовжують вимагати неадекватну заставу. Однак, суддя Константінова вчора залишила розмір застави без змін і, на догоду прокурорам, знову відправила наших підзахисних у СІЗО".

Вимагаючи у суду продовжити тримання під вартою Сергія Слюсаренка та його колег ще на місяць, прокурори стверджували, що попередніх двох місяців їм не вистачило для того щоб провести необхідні слідчі дії в рамках досудового розслідування. Це при тому, що з боку правоохоронців розслідуванням даної справи займається група з 13 прокурорів та 40 слідчих.

Як повідомлялось раніше, як і у випадку правового свавілля у резонансній справі Ігоря Мазепи, власника інвестиційного проекту з будівництва котеджного містечка Riviera Village Сергія Слюсаренка безпідставно  звинувачують, на основі сфабрикованих експертиз, у "створенні злочинного угрупування з метою заволодіння земель Київської ГЕС".

Проте, під час учорашнього засідання адвокати Сергія Слюсаренка надали суду та стороні обвинувачення копію відповіді Укргідроенерго на адвокатський запит щодо правового статусу земельних ділянок Riviera Village, в якій чітко зазначено, з посиланням на кадастрові номери, що ці ділянки не належать Київській ГЕС. Приймаючи рішення, цю суттєву інформацію суддя Констанінова з незрозумілих причин теж проігнорувала.

У своєму коментарі щодо рішення суду Сергій Слюсаренко зазначив: "Шкода, яку під виглядом правосуддя завдають нашому бізнесу правоохоронці та суд, навіть гірша, ніж те, з чим ми зіштовхнулись 24 лютого 2022 року. То був зовнішній агресор, ми, принаймні, розуміли з ким маємо справу. Але з 28го листопада і по сьогодні ми отримуємо удари в спину від наших же правоохоронних органів, які, замість того, щоб захищати законність і фундаментальне право власності, щоби підтримувати ту частину суспільства, яка навіть під час війни продовжує наповнювати бюджет, знищують нас. Незаконно утримуючи нас за ґратами, силовики і суд в буквальному сенсі вбивають наш бізнес. Ми з цим не змиримося і продовжимо боротись за справедливість у вищих судових інстанціях. Ми впевнені, що нас підтримає бізнес спільнота і громадянське суспільство і будемо звертатись за захистом до нещодавно створеної за ініціативи Президента України Ради з підтримки підприємництва".
 

ДОВІДКОВО: Riviera Village - одне з найкращих котеджних містечок України, що підтверджено багаторазовими преміями в галузі нерухомості.

Котеджне містечко знаходиться у Вишгородському районі. Проєкт розвивається з 2008 року, в нього інвестовано  понад 30 млн. доларів.

Це котеджне містечко з реалізованою унікальною інфраструктурою для життя та відпочинку: дитячий садок, початкова школа, ресторан, спортивні майданчики, парки, променади.

 

 

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА