10:01 31.05.2019

Восход Солар – дочерняя компания китайской государственной корпорации CNBM – обратилась к президенту Зеленскому относительно ситуации с ее рейдерским захватом

4 мин читать

(подается на языке оригинала)

Президенту України В. О. Зеленському

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Володимире Олександровичу!

Дозвольте висловити вам свою повагу та звернутися із наступним. ТОВ «Восход Солар» володіє сонячною електростанцією (СЕС) потужністю 53,39 МВт у Миколаївській області, та є дочірньою компанією Групи компаній CNBM, яка є однією з найбільших державних корпорацій КНР та однією з найбільших корпорацій у світі (в 2018 році CNBM зайняла 243 позицію у списку Forbes Fortune top‐500). Корпорація CNBM є одним із найбільших інвесторів в сферу відновлюваної енергетики в Україні. Компанія присутня в Україні з 2010 року, а з 2014 – володіє активами сумарною потужністю 267 МВт.

З початку 2019 року щодо ТОВ «Восход Солар» регулярно вчиняються спроби рейдерського захоплення підприємства, яке організувала група приватних осіб, які стоять за ТОВ «ФК «Веста», яку українські ЗМІ пов’язують з бізнесменом Павлом Фуксом – за безпосередньої участі посадових осіб Генеральної Прокуратури, Міністерства Юстиції та Служби Безпеки України – з метою захоплення майна Китайської Державної Корпорації.

У нас є всі обґрунтовані підстави стверджувати, що після непрозорого конкурсу у грудні 2018 року, який провів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та незаконно реалізував право вимоги по кредиту ТОВ «Восход Солар» в ПАТ «КБ «Актив‐банк» на користь ТОВ «ФК «Веста», судові і правоохоронні органи миттєво почали ухвалювати рішення та вчиняти дії виключно на користь приватної компанії ТОВ «ФК «Веста».

Негайно після зазначених подій судова справа, яка розглядалася більше 4 років, була миттєво вирішена на користь нового кредитора, компанії ТОВ «ФК «Веста». Також за заявою ТОВ «ФК «Веста» до Служби Безпеки України, була порушена кримінальна справа з приводу нібито шахрайства. Під наглядом СБУ Генеральна прокуратура створила слідчу групу, до якої увійшли 22 особи та групу прокурорів з 12 осіб. На додачу ‐ на всіх етапах, у тому числі у незаконних спробах незаконно припинити діяльність компанії безпосередню участь брали працівники СБУ, що підтверджено документами та відеоматеріалами. Таким чином, вище керівництво правоохоронних органів держави, а саме Генеральний прокурор України Луценко Ю.В., та керівник відділу «К» СБУ генерал‐полковник Демчина П.В. призначили десятки слідчих та прокурорів фактично для обслуговування інтересів приватної ТОВ «ФК «Веста» з метою припинити роботу компанії та тиску у суто господарській суперечці. Між іншим всі документи, які підтверджували безпідставність кримінальної справи залишаються без розгляду, слідчі за справою уникають контактів з представниками компанії та всіляко затягують розгляд справи.

У травні 2019 року Південно‐Західний господарський апеляційний суд, який було сформовано із порушенням системи автоматизованого розподілу справ, у першому ж засіданні розглянув та майже повністю відхилив апеляційну скаргу ТОВ «Восход Солар», незаконно відхиливши численні клопотання та заяви сторін справи. Той факт, що рішення було підготовлене заздалегідь, підтверджується часом перебування в дорадчій кімнаті – не більше 2‐х хвилин, та наявність роздрукованого тексту рішення – що говорить про надзвичайний рівень корумпованості судової системи країни.

Фактично попри запевнення в справедливості правосуддя, рішення на користь ТОВ «ФК «Веста» приймаються миттєво ‐ без дотримання процедури і без розгляду аргументів сторін, і в той же час, рішення на користь ТОВ «Восход Солар» всіляко затягуються при повному потуранні та сприянні судових і правоохоронних органів.

З огляду на зазначене, у ТОВ «Восход Солар» та наших акціонерів виникають обґрунтовані сумніви щодо ефективності проведеної судової реформи Грановського‐Порошенка, які у свою чергу є бізнес‐партнерами та мають дружні стосунки з Павлом Фуксом, якого українські ЗМІ вважають бенефіціаром ТОВ «ФК «Веста».

Таким чином, незважаючи на проведені реформи, судова та правоохоронна системи продовжують обслуговувати інтереси певних осіб, які були наближеними до колишнього керівництва держави, усі намагання Товариства вирішити ситуацію в межах правового поля є неефективними.

Стаття 41 Конституції України гарантує непорушність права приватної власності та закріплює, що ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Ми звертаємося до Вас як до Гаранта Конституції України із проханням втрутитись у ситуацію, що склалася, та показати усьому світові, що захист права власності в Україні є ефективним і Україна є привабливою для іноземних інвесторів.

З повагою,

Генеральний директор А.І. Старіцин

list_snbm_ot_voshoda-1_1.jpg

list_snbm_ot_voshoda-2_1.jpg

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА