17:48 21.12.2018

Открытое обращение "Антикоррупционного предпринимательского фронта" к властям Украины

4 мин читать

(Подается на языке оригинала)

Президенту України Петру Порошенку 

Генеральному прокурору України Юрію Луценку

Главі Служби безпеки України Василю Грицаку

Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову

Директору Державного бюро розслідувань Роману Трубі 

Вельмишановні панове!

До ГО "Антикорупційний підприємницький фронт" звернулися представники власників торговельно-офісного центру ТОВ "ОФІС ЛАЙН" (код ЄДРПОУ 32560054), та ТОВ "ПАТРОН ІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 41768754) і повідомили, що їхня будівля, розташована за адресою м. Київ вул. Дегтярівська, 21Г, зазнала рейдерського захоплення.

            Пізно ввечері 11 грудня 2018 року, приблизно о 21:45, кілька десятків невідомих озброєних осіб, застосовуючи фізичну силу до співробітників охорони будівлі, захопили вищевказану будівлю, повністю заблокували доступ до неї і вже більше ніж 6 діб не допускають до неї ані власників, ані орендарів, ані правоохоронців. При цьому в будівлі ТОЦ продовжують знаходитися речі та майно, належне власникам та орендарям будівлі, печатки, товарно-матеріальні цінності, офісна техніка, особисті речі та документи співробітників ТОЦ.

Охорона будівлі під час захоплення на місце злочину викликала правоохоронні органи, але вони не припинили порушення та не захистили законні права громадян.

Із даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно стало відомо, що новим власником офісної будівлі за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, будинок 21, літера Г з 10.12.2018 року зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю "АВАНГАРД ІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 42677438, місцезнаходження: 01054, місто Київ, вулиця Ярославів вал, будинок 13/2Б), яке було створене 06.12.2018 року, тобто за 4 дні до переоформлення на нього будівлі у власність! Керівником та співвласником ТОВ "АВАНГАРД ІНВЕСТ" зазначено Кашпіровського Артура Ігоровича. Аналіз хронології подій дозволяє припустити, що все це заздалегідь спланована оборудка з метою протиправного заволодіння будівлею, що підтверджується такими подіями:

05.12.2018 – перереєстрація будівлі за договором купівлі – продажу (без участі власника) на ТОВ "РІЕЛТ ПРАЙМ";

06.12.2018 – створюється ТОВ "АВАНГАРД ІНВЕСТ";

07.12.2018 – ТОВ "РІЕЛТ ПРАЙМ" замовляє довідку про нову загальну площу будівлі, вносяться зміни до Державного реєстру (таким чином привласнюються ще два поверхи будівлі);

8 та 9 грудня – вихідні дні;

10.12.2018 – переоформлення будівлі на ТОВ "АВАНГАРД ІНВЕСТ";

11.12.2018 – фізичне захоплення будівлі.

Забезпечити в такі стислі строки проведення всіх цих операцій неможливо, якби мова йшла про реальні операції: узгодження умов та підготовка проектів договорів, підготовка документів, необхідних для здійснення правочинів, укладання угод та реєстрація права власності ТОВ "РІЕЛТ ПРАЙМ", замовлення довідки, проведення технічної інвентаризації, обміри будівлі, виготовлення технічного паспорту і знову узгодження умов та підготовка проектів договорів, підготовка документів, необхідних для здійснення правочинів, укладання угод та реєстрація права власності ТОВ "АВАНГАРД ІНВЕСТ". І все це в такий спосіб, що реальні власники та користувачі навіть не здогадуються про здійснювані операції!

Зазначені операції було здійснено за участі приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Марцинкевич Лілії Анатоліївни, державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу» Прошкіна Олександра Васильовича, посадових осіб ТОВ "ТЕХІНВЕНТАРИЗАЦІЯ".

За викладеними фактами постраждалі власники вже звернулися до органів поліції та Генерального прокурора України.

Зважаючи на велику суспільну небезпеку цих подій, зухвале силове позбавлення належного власникам майна, можливий негативний резонанс, оскільки користувачами будівлі є багато іноземних компаній та представництв, а три поверхи бізнес-центру займає відомий телеканал "112", що, безумовно, може вплинути на його роботу, просимо вас:

- узяти під особистий контроль описану ситуацію із рейдерським захопленням будівлі бізнес-центру;

- звернутися до відповідних посадових осіб правоохоронних органів та органів виконавчої влади, що здійснюють державний контроль у відповідній галузі;

- звернутися до Міністерства юстиції України щодо ініціювання перевірки діяльності державних реєстраторів і приватних нотаріусів КМНО, які здійснювали реєстраційні дії з переоформлення будівлі та внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- зважаючи на описані факти зловживань з боку посадових осіб органів державної влади, порушити вказане питання перед комітетом Верховної Ради України з питань запобігання корупції.

З повагою,

президент ГО

"Антикорупційний підприємницький фронт" Єгоров І.А.

http://apf.org.ua

[email protected]

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

Эпицентр назвал лучших партнеров – производителей украинских товаров и впервые вручил награду UA Epicentr Awards

Sense SuperApp признан лучшим банковским приложением в Украине

ОТП БАНК делает акцент на командной работе и внедрении новейших технологий - Л.Сирота

Украинский Красный Крест и IMPACT представят лонгитюдное исследование во время мероприятия: "Текущая ситуация и перспективы беженцев из Украины: от чрезвычайного реагирования к возвращению и (ре)интеграции".

Фокстрот и Федорчук с успехом провел танцевальный Парад надежд-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА