16:05 24.02.2011

Марек Сивец: За год президентства Виктора Януковича украинская власть стала более сплоченной, а государственные деятели – более принципиальными (публикуется на украинском языке)

2 мин читать
Марек Сивец: За год президентства Виктора Януковича украинская власть стала более сплоченной, а государственные деятели – более принципиальными (публикуется на украинском языке)
Екс-віце-президент Європарламенту, депутат Європарламенту, член Комісії з питань співробітництва ЄС з Україною Марек Сівець під час свого візиту до Києва відповів на запитання агентства "Інтерфакс-Україна". Марек Сівець: За рік президентства Віктора Януковича українська влада стала більш згуртованою, а державні діячі – більш принциповими Запитання: Пане Сівець, Ви перебуваєте в Києві під час першої річниці інавгурації президента України Віктора Януковича. Як Ви оцінюєте ситуацію в нашій країні? Відповідь: Через рік (перебування В.Януковича при владі – ІФ) я можу сказати, що Україна є більш стабільною та консолідованою, влада є більш згуртованою, а можновладці – більш принциповими. Тож я поважаю те, що було досягнуто в економіці, і підтримую розпочаті реформи. Запитання: На Вашу думку, наскільки реальними є плани України підписати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС до кінця цього року? Відповідь: Я думаю, що це справді реально – підписати договір про Асоціацію цього року. І, як завжди, коли мова йде про гроші й економіку, це нелегко – вести переговори, але я вважаю, що є добра воля з обох сторін, щоб завершити переговори цього року. Запитання: А як щодо надання безвізового режиму з країнами ЄС до середини наступного року? Відповідь:Надання безвізового режиму є проблемою, але я вважаю, що ми почали важливі переговори. Існує дорожня карта. Це дає можливості зробити візовий режим простішим і, врешті-решт, відмовитися від віз взагалі. Запитання: Раніше Ви казали, що ЄС завжди готовий простягнути руку допомоги Україні, а як тепер? Відповідь:Є кілька діючих проектів (між ЄС і Україною – ІФ), однак все-таки цього не достатньо. Але я вважаю, що в перспективі ми будемо обговорювати нові проекти у фінансовій сфері. І на даний момент Україна може звернутися за допомогою. Запитання: Українська опозиція останнім часом дуже активна в Європі. Чи переконують її доводи європейців? Відповідь: Важко сказати, але моя думка така, що зазвичай ми намагаємося говорити про наші проблеми вдома, а потім йдемо до сусідів. Іноді в мене складається таке враження, що українська опозиція більше говорить за кордоном, ніж у межах власної країни.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Глава Еврокомиссии: скоро свободная Украина станет частью Европейского союза

Израиль готов воевать без военной помощи США

Во втором полуфинале определены последние 10 участников финала "Евровидение-2024"

Госдеп США анонсировал поставки новых вооружений Украине в ближайшие недели

Зеленский обсудил подготовку к Саммиту мира с главой Еврокомиссии

Нардепы из "Евросолидарности" попросили главу СБУ отреагировать на выступление "Квартала-95", которое вызвало возмущение у военных

Во втором туре президентских выборов и на парламентских выборах в Северной Македонии побеждает оппозиция

Еврейская конфедерация Украины призвала Верховную Раду признать ХАМАС террористической организацией

Звание "Почетный гражданин Киева" присвоено Валерию Залужному и Лине Костенко – Кличко

Стефанчук подписал распоряжение о допуске журналистов в Раду во время военного положения

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА